Apa imbuteliata NU este nici pe departe pura

Posted by Alin Marinescu on Monday, July 31, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Apa imbuteliata

Un nou studiu din Germania a descoperit ca mii de chimicale potential daunatoare se infiltreaza din produsele de plastic în alimente si bauturi, inclusiv o chimicala perturbatoare endocrina(CPE) cunoscuta ca dietilhexil fumarat, sau DEHF, care este total nereglementat.

Martin Wagner si colegul lui, Jorg Oehlmann, de la Universitatea Goethe din Frankfurt, împreuna cu o echipa de cercetatori de la Institutul Federal de Hidrologie, a aflat acest lucru dupa efectuarea de teste asupra a 18 produse cu apa îmbuteliata, cautand prezenta diferitelor CPE. Utilizand o combinatie avansata de bioevaluare si spectrometrie de masa de înalta rezolutie, echipa a identificat circa 24 520 de chimicale diferite prezente în apa testata.

Dar motivul de majora îngrijorare si descoperirea de baza a studiului a fost DEHF, o chimicala plastifiant care este utilizata pentru a face sticlele de plastic mai flexibile.

Rezumatul studiului publicat explica faptul ca 13 dintre cele 18 produse cu apa îmbuteliata care au fost testate au prezentata activitate anti-estrogena "semnificativa", în timp ce 16 din 18 mostre au fost gasite ca inhiband receptorii androgeni ai corpului cu un uimitor procent de 90%. În plus, celelalte 24 520 de chimicale în cantitati minuscule în afara de DEHF au fost si ele identificate ca prezentand activitate antagonista, ceea ce înseamna ca si ele sunt daunatoare sistemului hormonal.

Multe mii de chimicale perturbatoare endocrine utilizate în productia de plastic s-au dovedit nesigure pentru sanatate

Dar se pare ca DEHF nu este singurul ce provoaca daune sistemului endocrin, întrucat echipa nu a putut sa identifice aceasta chimicala ca fiind în mod specific anti-androgena.

Aceasta situatie sugereaza ca mai exista înca o chimicala sau o combinatie de substante care se infiltreaza în apa îmbuteliata si care interfereaza cu sistemul biochimic de semnalizare a corpului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: apa imbuteliata nu este nici pe departe pura