Apa de năut îți redă vitalitatea

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Apa de năut

Spre finalul iernii, lipsa de energie și dificultatea de a te concentra îți fac probleme. Printre remediile naturale care te pot ajuta în această perioadă se numără și apa de năut.

Se obține în diverse moduri

Pentru a te bucura de proprietățile terapeutice ale apei de năut alege una dintre aceste variante de preparare:

- fierbe boabe de năut, strecoară și păstreaza lichidul rămas,
- lasă la macerat 12 ore sau peste noapte 2 linguri de boabe de năut în 250 ml de apă rece, strecoară și bea apa după ce o încălzești puțin,
- pune 500 g de făină de năut cu 100 ml de apă la macerat, la temperatura camerei. După o zi sau o zi și jumătate, lichidul se decantează. Bea-l pe stomacul gol sau între mese.

Te protejează de răceli
Indiferent de modul în care alegi să o prepari, apa de năut combate răceala și te revitalizează după ce ai trecut printr-o perioadă în care ai avut o viroză.

Știai că…
…boabele de năut se pot măcina și pune în piureuri, în compoziția de chiftele, în tocănițe sau pilafuri?
…apa de năut se adaugă la sosuri, mâncăruri, supe, ciorbe pentru a le da un gust deosebit?
…din făina de năut se poate prepara o cremă proteică, ideală în perioadele de post sau pentru vegetarieni? Înmoi 200 g de făină într-o jumătate de litru de apă și o lași deoparte 2 ore. Complezei cu apă cât să prindă consistență de smântână și fierbi. După 10 minute, amesteci și stingi focul. Când s-a răcit, pui 2-3 linguri de ulei vegetal, de preferat de măsline, condimente după gust și usturoi pisat. 

Alungă oboseala
Pentru a-ți recăpăta energia și a te simți din nou odihnit, plin de viață bea în fiecare zi apă de năut, mai ales pe parcursul dimineții, în loc de cafea sau altă băutură cu efect energizant. O poți face după una dintre rețetele de mai sus sau astfel: lasă la înmuiat peste noapte 250 g de năut în 4 căni cu apă rece, iar dimineața fierbe lichidul obținut după strecurare până rămâne doar un sfert din cantitate.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: apa de năut îți redă vitalitatea