Apa care favorizeaza obezitatea

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru apa minerala

Apa minerala ar putea fi una dintre cauzele obezitatii, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Birzeit, din Palestina, relateaza The Telegraph.

Oamenii de stiinta au descoperit ca acei cobai carora li s-a dat sa bea bauturi acidulate, inclusiv bauturi fara zahar, s-au ingrasat, in timp ce aceia care au consumat bauturi neacidulate nu au luat in greutate.

De vina ar fi dioxidul de carbon din bauturi, care sporeste apetitul. Cobaii carora li s-au dat bauturi carbogazoase au mancat, in medie, cu 20% mai mult decat in mod normal. in cazul lor, grasimea s-a depus in special in jurul organelor, fiind un simptom al obezitatii cronice.

S-a observat, de asemenea, si o crestere a nivelului grelinei, hormonul care provoaca foamea, imediat dupa ce cobaii au baut sucuri acidulate.

Testele au fost continuate apoi pe voluntari si extinse pentru a vedea daca si apa minerala ar putea avea acelasi efect. Studiile au descoperit ca persoanele care au consumat apa minerala la micul dejun au un nivel al grelinei din orgamism de pana la sase ori mai mare decat persoanele care si-au inceput ziua cu apa plata.

Cu toate acestea, ramane de vazut daca apa minerala are acelasi efect pe termen lung asupra oamenilor cum are in cazul cobailor si daca poate fi una dintre cauzele acumularii de kilograme in plus.

Apele minerale nu trebuie considerate produse miraculoase. ”In unele cazuri, sunt chiar contraindicate pentru ca pot contribui la evolutia unor afectiuni. Spre exemplu, acestea trebuie evitate in afectiuni precum cele de sange sau cardiace, renale, cancer, in diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. 

De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregatit pentru metabolizarea unui continut ridicat de saruri si oligoelemente. Astfel ca, in cazul lor, se recomanda o apa slab mineralizata. Apa de la robinet filtrata este o optiune sigura si convenabila”, a explicat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: apa care favorizeaza obezitatea