Analizele de sange ar putea fi inlocuite cu teste de urina. Iata de ce!

Posted by Alin Marinescu on Monday, July 31, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru teste de urina

Recent, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Alberta, Canada, auanuntat ca au identificat în urina umana mult mai multi compusi chimici si organici decat se apreciase pana acum: circa 3.000, adica de 30 de ori mai multe substante fata de cate se credea ca exista, potrivit passionsante.be.

Lichidul biologic secretat de rinichi (dupa filtrarea sangelui) evacueaza deseurile din organism. Continutul de apa din urina este de 95%, restul de 5% fiind cel demn de toata atentia.

"Îmbunatatirea tehnologiei, care permite analizarea a mii de substante, rapid si fara durere, ar putea schimba lucrurile în analizele medicale, acest demers putand înlocui, în anumite împrejurari, analize de sange si biopsii, pentru ca urina este oglinda organismului", declara unul din cercetatori, citat de Journal de Quebec.

În medicina se recurge des la analize de urina, însa acestea ar putea fi folosite si mai mult. Cercetatorul spune ca ‘observatiile arata o complexitate remarcabila a ceea ce este considerat un fluid aparent elementar'.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: analizele de sange ar putea fi inlocuite cu teste de urina. iata de ce!