Am putea scapa de gripa si raceala pentru totdeauna

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 30, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru gripa si raceala

Oamenii de stiinta au reusit sa dezvolte un medicament care poate opri transmiterea virusului gripei sau raceala si ajuta in acelasi timp la vindecarea bolnavilor.

Acest medicament poate fi folosit si impotriva altor boli grave, care au simptome similare gripei sau racelii, de exemplu febra aftoasa umana si poliomielita.

Exista multe tratamente pentru gripa, dar niciunul din astea nu este eficient impotriva intregii game de virusi, sustine Profesorul Dave Stuart, de la Universitatea Oxford, care a condus echipa de cercetatori.

Acesta ar putea fi primul medicament cu adevarat eficient in cazul racelii sau a gripei.

Cu ajutorul acestui medicament, virusul EV71, cel care provoaca febra aftoasa la om, a fost paralizat si nu s-a mai putut raspandi, pentru a provoca alte imbolnaviri. Deci, tratamentul va fi util nu doar bolnavilor, ci si ca masura de preventie, pentru a opri transmiterea virusului.

Testele au fost extinse apoi pentru alti virusi asemanatori cu EV71, cum este virusul care provoca raceala. Concluzia cercetatorilor a fost ca medicamentul are efect si in cazul acestor virusi.

Chiar daca raceala sau gripa este considerata o boala banala si nu foarte grava, efectele ei sunt negative, pentru ca multe persoane sunt nevoite sa-si ia concediu medical. in plus, cei care sufera de alte boli, cum ar fi astmul, pot face complicatii daca racesc.

Deocamdata cercetarea este in faza initiala si inca nu au inceput testarile pe oameni. Medicamentul pentru gripa sau raceala va fi aprobat numai daca se va demonstra ca nu are efecte secundare.

sursa:descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: am putea scapa de gripa si raceala pentru totdeauna