Alunga durerile menstruale cu acest ulei

Posted by Alin Marinescu on Saturday, April 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Durerile menstruale sunt cosmarul oricarei femei si din pacate foarte putine sunt cele care nu se confrunta cu aceasta problema. Senzatiile neplacute resimtite la nivelul abdomenului inferior sunt cunoscute si sub numele de dismenoree. Dismenoreea poate fi primara sau secundara. In primul caz ea se manifesta prin prezenta unor dureri de burta si de spate timp de 1-2 zile inainte de menstruatie si reprezinta o situatie normala. Dismenoreea secundara semnaleaza prezenta unei afectiuni mai grave si necesita atentia medicului specialist.

Studiile arata ca in cel putin 15% dintre cazuri durerile menstruale sunt extreme si nu trec fara antiinflamatoare. Din fericire insa exista si o solutie naturala extrem de eficienta, care diminueaza intensitatea acestor dureri si te ajuta sa te simti mult mai bine in perioada menstruatiei.

Un nou studiu publicat recent in Scholars Research Library sugereaza ca un consum regulat de ulei de masline extravirgin are un efect pozitiv asupra durerilor menstruale. Se pare ca persoanele care consuma ulei de masline zilnic au parte de dureri cu o intensitate mai redusa si o durata mult mai scurta. Uleiul de masline actioneaza asupra dismenoreei primare mai bine decat capsulele de ibuprofen.

Acest studiu a fost efectuat pe un esantion de 60 de femei cu varste curpinse intre 17 si 30 de ani, care sufereau de dismenoree primara. Ele au fost impartite in doua grupuri. Cele din primul grup au consumat cate 5 linguri de ulei de masline pe zi, timp de 2 luni. Cele din al doilea grup au luat cate 400 mg de ibuprofen de 3 ori pe zi, in primele zile ale menstruatiei. Rezultatul? Femeile din primul grup au avut dureri mult mai usoare, mai ales in a doua luna. Cercetatorii pun rezultatele pe baza continutului ridicat de polifenoli din uleiul de masline.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alunga durerile menstruale cu acest ulei