Alternativa la dieta pentru un corp frumos si sanatos

Posted by Alin Marinescu on Monday, April 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dieta cu siguranta nu este singura modalitate prin care putem avea un corp atragator. Un stil de viata sanatos si activitatile sportive sunt calea ideala spre a scapa de kilogramele in plus, si nu dieta care este doar o forma rapida de slabire cu numeroase efecte negative...

Atunci cand tii dieta nu iti hranesti organismul asa cum trebuie. Fie ca te va ajuta sau nu sa obtii silueta dorita, dieta cu siguranta va avea consecinte negative asupra organismului tau. Atunci cand tii dieta (mai ales una de la care te astepti sa ai rezultate rapide), nu faci altceva decat de te privezi de anumite alimente pe care simti natural nevoia sa le consumi. Ai nevoie de dovezi ca asa este? Un sistem imunitar slabit, piele si par fara luciu ori chiar pete pe epiderma ar putea fi unele dintre ele.

Cand tii dieta iti privezi organismul de grasimile esentiale. In sfarsit ai decis sa urmezi o anumita dieta pe care ti-a recomandat-o cea mai buna prietena, o colega de serviciu sau pur si simplu ai gasit-o pe internet. Este o dieta extrem de saraca in grasimi care totusi iti ofera necesarul zilnic de nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului tau. Totusi, in realitate, grasimile pe care incercam atat de mult sa le ocolim sunt necesare pentru buna functionare a organismului nostru. Corpul are nevoie de grasimi pentru a absorbi nutrientii din celelalte alimente pe care le consumam precum sanatoasele fructe si legume.

Cand esti la dieta te simti mai putin energica. La cateva zile dupa ce te-ai apucat de planul tau de dieta vei incepe sa te simti lipsita de vitalitate. Aceasta lipsa de energie din organism iti va afecta intr-un mod negativ stilul de viata - te vei simti din ce in ce mai obosita si lipsita de putere si nu iti vei mai duce la bun sfarsit sarcinile zilnice cu aceeasi rapiditate si usurinta.

Dieta iti poate afecta nu doar organismul, ci si starea de spirit. Pentru ca la dieta nu mananci tot ceea ce iti cere organismul, exista mari sanse sa devii iritata sau chiar nervoasa. Corpul tau iti da numeroase semnale, ‘spunand’ ca are nevoie si de alte alimente in afara de cele pe care le consume, iar aceste semnale se transforma in predispozitii ale starii tale de spirit. Atat timp cat iti privezi organismul de nutrientii de care simte ca are nevoie vei avea o atitudine irascibila. La fel, iti va fi mai greu sa ai o atitudine agreabila in compania unor persoane care mananca dulciuri ori alte mancaruri pe care tu nu ai voie sa le consumi deoarece vei pofti.

In realitate, dieta iti ridica sansele de a creste in greutate. Niciodata nu ai de unde sa stii cate kilograme vei pune in plus dupa ce ai incetat planul de dieta si ti-ai reluat modul normal de alimentatie si stil de viata. Insa esti si tu, ca si mine, constienta de faptul ca odata ce ai terminat de tinut dieta, o mare parte din greutate, daca nu chiar toata, va reveni. Asadar, ce sens are sa reduci drastic numarul de calorii timp de o luna daca in momentul in care iti reiei stilul de alimentatie vei reveni la aceeasi greutate? Ideal ar fi sa incerci sa mananci sanatos tot timpul (fara prajeli sau dulciuri in exces), sa faci sport si sa nu te infometezi prin diete drastice care iti pot afecta sanatatea.

Dieta poate avea numeroase consecinte negative printre care se numara si suferintele psihologice ori boli mintale. Ceea ce mancam ne afecteaza direct organismul - corpul si mintea. Daca nu ii oferim organismului nostru toti nutrientii necesari pentru functionarea lui corecta, ne riscam propria sanatate. Lipsa unei alimentatii corespunzatoare poate avea efecte nedorite asupra creierului nostru si poate creste riscul de depresie, ADHD sau chiar boli precum Alzheimer sau Parkinson. In loc sa te chinui sa tii dieta, ideal ar fi sa ai un stil de viata sanatos, o alimentatie bogata in fibre, vitamine, minerale, dar si grasimi bune si sa faci mult sport. Un corp sanatos este mult mai atragator decat unul slab!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alternativa la dieta pentru un corp frumos si sanatos