Alimentul-surpriza care te poate scapa rapid de tuse

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cum scapi de tuse

Profesorul Alyn Morice, directorul departamentului de studii respiratorii si cardiovasculare de la Universitatea din Hull, pretinde ca exista cercetari ale caror rezultate demonstreaza ca ciocolata este unul dintre cele mai bune remedii pentru ameliorarea tusei. 

Rezultatele celui mare mare studiu realizat in Europa, asupra efectelor medicamentelor care se elibereaza fara prescriptie au demonstrat ca remediile pe baza de cacao sunt mai eficiente decat cele standard, potrivit gandul.info. Studiul a fost realizat pe 163 de pacienti, iar acestia au ajuns la concluzia ca medicamentele bazate pe ciocolata au determinat imbunatatiri semnificative ale simptomelor in doar doua zile. 

In plus, cercetatorii de la Imperial College din Londra au revelat si ca teobromina, o substanta continuta in ciocolata, este mult mai buna pentru indepartarea reflexelor de tuse decat codeina, ingredientul principal din cele mai multe remedii recomandate pentru astfel de afectiuni.

Datorita faptului ca au in componenta cacao, astfel de medicamente sunt si mult mai aderente decat remediile standard pentru tuse, formand un invelis peste terminatiile nervoase ale gatului care determina o vindecare mai rapida, au mai aratat oamenii de stiinta. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentul-surpriza care te poate scapa rapid de tuse