Alimentul care sporeste eficienta medicamentelor

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru medicamente

Potrivit dailymail.co.uk, o lingurita de zahar poate influenta efectul medicamentelor, in special a antibioticelor impotriva infectiilor. 
Glucoza si fructoza, tipuri de zahar regasite in plante, slabesc bateriile si virusurile care provoaca infectiile, stimuland astfel efectul medicamentelor.

Cercetatorii de la Universitatea din Boston au testat acest remediu in cazul tratamentelor impotriva bacteriei E coli, care provoaca infectiile urinare. Doar 2 ore au fost de ajuns pentru a reduce bacteria cu pana la 99.9%. Fara aportul zaharului, medicamentele nu ar fi fost la fel de eficiente. Echipa de cercetatori testeaza in prezent, daca zaharul poate trata si tuberculoza. Pe de alta parte, oamenii de stiinta spun ca drojdia poate fi folosita acum pentru a transforma zaharul în medicamente! Mai exact, în analgezice. Iar transformarea aia poate avea loc mult mai repede decat le ia macilor sa creasca si sa devina medicamente. Ia o pauza. Exista un nou tip de medicament în oras care are mai multe-n comun cu o cafenea decat un stand dubios din Shanghai.

Dupa un deceniu de cercetare, Christina Smolke, o profesoara în bioinginerie de la Universitatea Stanford, a reusit sa ia 20 de gene diferite din cinci organisme distincte - macul din California, macul de opiu, un soarece, un fir din aur si o bacterie - pe care le-a bagat în genomul drojdiei. Noul tip de drojdie a creat doua linii „de grupuri microbiotice", iar fiecareia i-a luat mai putin de cinci zile ca sa transforme zaharul în compusi medicamentosi. Unul dintre acesti compusi poate fi transformat în analgezice. Celalalt e folosit ca analgezic pe reteta.

Pana acum, dura mai mult de un an ca sa produci medicamentele din maci de opiu. Fermele din Australia si Europa au primit licenta sa creasca planetele astea, dar ele trebuie cultivate, culese si importate în alte parti pentru obtinerea medicamentului.


In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentul care sporeste eficienta medicamentelor