Alimentul care reduce riscul de diabet

Posted by Alin Marinescu on Thursday, May 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Stii cate beneficii are acest produs gustos si usor de consumat, care face parte din alimentatia oamenilor de peste 10000 de ani? Specialistii recomanda sa mancam 2 pahare de iaurt pe zi, deoarece acest aliment este mai bogat in vitamine si calciu chiar si decat laptele si contine putine zaharuri. In plus, s-a descoperit ca persoanele care consuma regulat iaurt sau alte lactate cu continut scazut de grasimi au un risc cu 24% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2. De altfel, iaurtul slab este un aliment recomandat in dieta persoanelor cu diabet.

Pe langa aceste beneficii, iaurtul participa si la controlul ponderal, datorita senzatiei de satietate pe care o ofera si a faptului ca dezvolta probiotice, a spus prof. Dr. Nicolae Hancu, unul dintre cei mai renumiti specialisti in diabet zaharat, nutritie, obezitate si dislipidemii din tara. De asemenea, ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la o stare de bine a sistemului digestiv care este foarte importanta pentru echilibrul nostru emotional, conform noilor descoperiri care arata ca in tubul digestiv se afla sistemul nervos enteric, responsabil cu cea mai mare parte a secretiei de serotonina (hormonul fericirii).

Iaurtul este un aliment viu - probiotic - rezultat din fermentarea produsa de diferite tulpini de lactobacili, bacterii "prietenoase" organismului, in special intestinului. Din acest motiv, iaurtul nu trebuie sterilizat termic pentru a fi consumat. Este o excelenta sursa de calciu, un imunomodulator excelent si, nu in ultimul rand, o sursa de proteine cu valoare ridicata. Bacteriile prezente in mod obisnuit in intestin produc substante necesare organismului, cum este spre exemplu vitamina K, mentin aciditatea normala, regleaza tranzitul alimentelor prin intestin, previn infectiile si dezechilibrele intestinale. Prin consumul de iaurt natural, care contine bacterii vii (Lactobacillus bulgaricus si Streptococus termophylus, Bifidus essensis), flora bacteriana intestinala are numai de castigat. Avantajul iaurtului este acela ca poate fi consumat si de cei care sufera de intoleranta la lactoza. Totusi, inainte de a consuma iaurt, este bine ca aceia care sufera de intoleranta la lactoza sa-si testeze sensibilitatea la acest produs. Cel mai sanatos este iaurtul fara adaosuri de zahar, de fructe, de arome de fructe, de lapte praf, fara alte adaosuri de ingrosare, cum ar fi amidonuri modificate, gelifianti, coloranti, coservanti.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentul care reduce riscul de diabet