Alimentul care reduce riscul de boli cardiovasculare

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Aportul ridicat de iaurt in alimentatie este asociat unui risc scazut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare in randul persoanelor hipertensive, arata un nou studiu publicat recent in „The American Journal of Hypertension”, potrivit Daily Mail. Tensiunea arteriala crescuta este un factor de risc major pentru declansarea bolilor cardiovasculare, iar studiile clinice efectuate anterior pe aceasta tema au demonstrat efectele benefice ale consumului de lactate asupra sanataatii cardiovasculare.

Studiile de specialitate au aratat ca o dieta alimentara din care fac parte lactate a fost asociata efectelor benefice ale sistemului cardiovascular, in special in ceea ce priveste scaderea riscului de hipertensiune, a diabetului de tip II, precum si rezistentei organismului la insulina. Cercetatorii au analizat datele medicale a peste 55.0000 de femei, cu varste cuprinse intre 30 si 55 de ani, si a 18.000 de barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani, care sufereau de hipertensiune arteriala.

De asemenea, participantii au completat un chestionar prin intermediul caruia au furnizat informatii privitoare la regimul alimentar, precum si evenimentele medicale cu privire la starea de sanatate, incluzand infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, revascularizarea si alte diagnostice pe care le-au primit in urma investigatiilor medicale. Raportul studiului arata ca un consum ridicat de iaurt a fost asociat cu o reducere de pana la 30% a riscului de infarct miocardic in randul femeilor si de pana la 19% in randul barbatilor.


In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentul care reduce riscul de boli cardiovasculare