Alimentul care ajuta bebelusul sa doarma

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Alimentul potrivit pentru ca puiul tau sa doarma mai bine. O simpla trezire de dimineata, o seara tarzie cu vizite, ori chiar shimbarea orei poate sa-i afecteze somnul celui mic, iar asta se va rasfrange inevitabil si asupra voastra. si daca va îndoiati ca nu puteti face nimic în privinta asta, aflati ca ar putea exista o solutie salvatoare. O serie de cercetatori a descoperit ca alimentul-minune care îi face pe copii sa doarma cat mai bine este banana. Ei au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au descoperit ca fructul exotic contine un amestec de remedii naturale numai bun pentru un somn odihnitor.

Ingredientele sunt urmatoarele:

Magneziul, care esterelaxant muscular natural
Potasiul, un relaxant muscular natural
Melatonina, o substanta necesara somnului, ce pregateste organismul pentru lumea viselor
Serotonina, substanta ce intervine în producerea somnului
Asadar, în cazul în care si micutul tau are probleme cu somnul, ori se trezeste noaptea, ofera-i o banana sau un piure din acest fruct chiar înainte de culcare. „Tratamentul” este valabil si în cazul în care cel mic adoarme greu, ori nu reusete sa se odihneasca în timpul somnului. Remediul îl va ajuta astfel sa doarma mult mai bine, iar asta te va face si pe tine sa te poti bucura de cateva ore bine meritate de odihna.

10 reguli pentru un somn bun la copii:
Pastrati un program regulat al somnului pentru ora de culcare si ora de trezire
Fiti consecventi in aplicarea rutinei de somn! In primii ani o poveste sau mai tarziu o activitate relaxanta vor incuraja un somn bun.
De la inceput incurajati copiii sa adoarma singuri, in patul lor
Urmati o rutina de somn consecventa. Rezervati-va 10 – 30 minute pentru a pregati copiii de somn in fiecare seara.
Creati un cadrul relaxant pentru ora de culcare a copiilor.
Interactionati cu copiii dumneavoastra la ora de culcare. Nu lasati televizorul, computerul sau jocurile video sa va inlocuiasca.
Feriti copiii de programele TV, filmele si jocurile video care nu sunt adecvate varstei lor.
Nu lasati copiil sa adoarma in timp ce sunt tinuti in brate, leganati, hraniti cu biberonul sau alaptati.
Nu permiteti copiilor sa consume la ora de culcare alimente sau bauturi ce contin cafeina, acestea incluzand ciocolata si sucuri. Incercati sa nu administrati copiilor la ora de culcare medicamente ce contin stimulente. Acestea includ medicamente pentru tuse si decongestionante.
Urmati si dumneavoastra propriile reguli in ceea ce priveste somnul. Incercati sa aveti un somn odihnitor pentru a putea sa functionati optim in timpul zilei.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentul care ajuta bebelusul sa doarma