Alimentele de care trebuie sa te feresti pentru a obtine un abdomen plat

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Excesul de grasime in zona abdominala este o inconvenienta cu care se lupta multe femei, dar nu este o lupta de necastigat. Pierderile in greutate semnificative se vor intampla intr-un mod sanatos doar prin definitiva schimbare a regimului alimentar, adica prin adoptarea incet-incet, a unui nou stil de viata. Trebuie sa ne iubim corpul si sa ii acordam timpul necesar sa obisnuiasca cu noul stil de viata. De azi nu il mai numim regim. Pentru inceput ar trebui sa scoti treptat din alimentatie urmatoarele produse:

Painea
Carbohidratii rafinati precum painea, in special painea alba, trebuie daca nu scosi definitiv din dieta, macar inlocuiti cu optiuni mai sanatoase precum painea cu cereale integrale. Vei observa schimbari drastice in nivelul de energie si senzatia de satietate va dura semnificativ mai mult decat atunci cand consumi painea simpla alba. Pentru persoanele hotarate sa renunte de tot la paine, fructele si proteinele sunt cea mai potrivita alternativa. Daca iubesti painea alba si nu crezi ca esti inca pregatita sa iti iei adio la ea, incearca sa o consumi in cantitati foarte mici si cat mai rar posibil, deoarece nu iti ofera mai deloc nutrienti.
 
Sucurile de fructe
Unele dintre sucurile comercializate ca fiind 100% naturale, daca le citim eticheta, ne vom ingrozi! Sunt, de fapt, pline de zahar, conservanti si aditivi. Sunt departe de a fi naturale si iti vor face mai mult rau decat bine. In schimb, o alternativa excelenta este sa ne facem singure acasa sucuri naturale cu ajutorul unui blender. Tot ce trebuie sa faci este sa pui in blender fructe si/sau legume proaspete cu gheata. Voila, ai in fata ta sanatate la pahar! Daca ne uitam si la pret, iesi in avantaj din toate punctele de vedere.

Sarea
Desi poate cauza probleme cu inima, sarea nu va contribui in mod direct la acumularea de grasimi in zona abdominala. Ce va face, in schimb, este sa te baloneze, lucru de care toate ne ferim. Sarea fina si extrafina trebuie inlocuita cu sare de Himalaya sau naturala de mare sau mina. Boabele mari grunjoase care trebuie zdrobite pentru a le folosi poate nu sunt cele mai placute din punct de vedere estetic, dar vor fi mult mai sanatoase pentru tine. Noi iti recomandam totusi sa renunti la sare cu totul si sa o inlocuiesti cu condimente precum turmericul, granulele de usturoi, ierburile uscate sau ghimbirul.

Alcoolul
Probabil stiai deja ca alcoolul este practic o otrava pentru corp, dar stiai ca te poate si ingrasa? Medicii recomanda un pahar de vin rosu o data pe zi alaturi de o masa, dar sa nu confundam asta cu consumul in exces care poate avea efecte dezastruoase asupra organismului, printre care se numara si obezitatea. A fost efectuat un studiu stiintific de 30 de zile care a concluzionat ca oamenii care consuma mai mult de o bautura alcoolica intr-un timp scurt au mai multa grasime pe abdomen decat cei care consuma doze mai mici la intervale mai mari de timp.

Carnea procesata
Carnea procesata este printre cele mai nocive alimente existente pe piata in ziua de astazi. Este plina de grasimi saturate si chimicale care au fost dovedite a fi puternic cancerigene. Pe langa aspectul luatului in greutate, poate cauza boli nedorite si ne poate scurta viata. Iti poti lua proteinele din plante, din care poti manca atat cat poftesti. Cu totii iubim carnea la gratar sau cuptor, asa ca pentru un mod sanatos de viata putem consuma carne proaspata, gatita cat mai simplu. Ne ferim si de carnea tocata din comert (contine mult zahar si diversi potentatori de gust care vor contribui la nedorita grasime abdominala).

Produsele „de dieta”
O alta capcana a comertului. Majoritatea dintre ele sunt comercializate ca fiind ajutoarele tale la dieta, dar continutul de zahar dintr-un baton de slabit si un baton de ciocolata este la fel, poate chiar mai mare in batoanele de slabire. Fereste-te de aceasta capcana si asigura-te ca ai mereu la tine un fruct sau un mix de diverse alune, nesarate. Ele sunt adevaratii tai prieteni cand vine vorba de slabit.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentele de care trebuie sa te feresti pentru a obtine un abdomen plat