Alimentele cu continut ridicat de vitamina E te protejeaza de cataracta

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alimente care contin vitamina e

Vitaminele conținute de morcovi fac din aceștia unele dintre cele mai indicate alimente pentru protejarea vederii.  O veste bună este că nu sunt sigurele legume cu acest efect. 
Studiile recente făcute în acest domeniu au scos în evidență faptul că toate alimentele cu un conţinut crescut de vitamina E (spanacul, broccoli, nucile, seminţele uleioase) reduc riscul de a face cataractă la bărâneţe.

Legumele și fructele cu vitamina E, antioxidante

Împiedică sau întârzie oxidarea ţesuturilor de la nivelul ochilor. Cataracta poate fi favorizată și de stres, soare sau poluare. Cataracta înseamnă opacifierea cristalinului (lentila ochiului). Vederea încețoșată este principalul simptom. Se formează o pieliță peste ochi, iar riscul de orbire este ridicat dacă nu se intervine chirurgical.
Această maladie se dezvoltă în special la persoanele în vârstă. Cu toate astea, cataracta poate fi prevenită printr-o dietă sănătoasă în care să regăsim din abundență legume și fructe bogate în vitamina E (broccoli, spanac, cartofi dulci, kiwi), să nu uităm de cele 8 ore de somn.

Spanacul, broccoli, salata verde sunt aliați de bază

În afară de plantele verzi, spanac, salată verde, brocccoli, trebuie să ne protejăm ochii și printr-o pereche foarte bună de ochelari de soare, atât vara cât și iarna, deoarece lumina puternică poate provoca diferite afecțiuni la nivel ocular.
Cei mai sensibili ochi sunt cei deschiși la culoare. Mai mult de atât, există un risc destul de mare și pentru pielea din jurul ochilor, ea fiind expusă cancerului de piele. Este foarte important ca indiferent de anotimp să folosim creme cu protecție solară.

Alți nutrimenți necesari unei vederi perfecte

Proteinele şi aminoacizii

Lipsa proteinelor din alimentație este asociată cu un risc crescut de cataractă

Vitamina A şi luteina

Sunt vitale pentru  menţinerea sănătăţii corneei şi conjunctivei. Persoanele afectate de  cataractă au tendinţa să aibă deficit de vitamina A şi caroteni, luteină şi zeaxantină.

Tiamina și Vitamina B6

Ajută la buna funcţionare a nervilor optici şi a fibrelor nervoase retiniene. Oferă protecție împotriva cataractei. Surse de unde putem să procurăm tiamina sunt carnea de miel, sparanghelul, ciupercile, mazărae, fasolea, măcrişul, salata verde, ardeiul.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentele cu continut ridicat de vitamina e te protejeaza de cataracta