Alimentele care sporesc randamentul la invatat

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru studenti

In perioadele stresante, este indicat consumul de alimente bogate in vitamine si in minerale. Pregatirea eficienta pentru examenele de admitere presupune si o alimentatie corecta. Medicii recomanda alimente care stimuleaza activitatea creierului, lichide multe si renuntarea totala la alcool. Medicul nutritionist Corina Zugravu spune ca, in periodele de efort intelectual, organismul are nevoie de vitamine si minerale, ceea ce inseamna mese bogate in legume si fructe. Salatele de varza, spre exemplu, sunt indicate in perioada examenelor pentru ca aceasta leguma reduce starea de nervozitate si stresul.

Lamaia, de asemenea, este foarte eficienta pentru ca sporeste procesul de memorare. Un pahar de suc de lamaie cu miere de albine este indicat in fiecare zi, in perioada de invatare. Dat fiind faptul ca efortul fizic este minim, alimentele bogate in calorii nu sunt recomandate. Un grup de psihologi din SUA a analizat metodele folosite de elevi si studenti pentru a recapitula materia in perioada examenelor si a stabilit eficienta acestora. Specialistii avertizeaza ca multe metode foarte populare - si recomandate de scoli si universitati - precum intocmirea de conspecte sau sublinierile in text, nu sunt atat de eficiente cum se crede. Dar exista altele care functioneaza mult mai bine.

Cea mai buna dintre metode este sa incepi din timp invatarea (nu „pe ultima suta de metri”) si sa studiezi portiuni de materie de-a lungul unui interval mai mare de timp, nu totul deodata - adica exersarea in timp, sau pe termen lung (o tehnica numita in engleza „distributed practice”). Prof. Dunlovsky spune ca acesta este „cea mai puternica” dintre strategii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentele care sporesc randamentul la invatat