Alimentele care accelereaza procesul de imbatranire a pielii

Posted by Alin Marinescu on Monday, July 10, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru imbatranirea pielii

Ridurile tind sa apara pentru prima data in jurul ochilor, gurii si pe frunte, deoarece in aceste zone ale fetei pielea este mult mai sensibila. in plus, expunerea tegumentului la soare provoaca leziuni care duc la aparitia ridurilor.

Asadar, iata care sunt alimentele pe care trebuie sa eviti sa le mai consumi in exces.

Zaharul

Fibrele de colagen trebuie sa ramana legate intre ele pentru ca structura pielii sa nu fie afectata. Zaharul are un efect negativ asupra fibrele de colagen. Prin expunerea la soare, acestea sunt descompuse, ceea ce inseamna ca procesul de imbatranire a pielii este accelerat. Pentru a preveni ridurile, trebuie sa reduci aportul de zahar. Alimentele bogate in zahar - bomboanele, prajiturile, inghetata – trebuie consumate ocazional, si nu ca parte a alimentatiei zilnice.  in plus, renunta treptat la bauturile racoritoare, la cele care contin cafea, deoarece pot furniza organismului pana la 100 de grame de zahar in functie de cantitatea consumata. in schimb, mananca mai multe legume, proteine slabe, cereale integrale, fructe si grasimi sanatoase.

Produsele bogate in carbohidrati

Dupa ce sunt digerati, carbohidratii se transforma in zahar. Dar nu toti carbohidratii sunt creati egal. Fructele si legumele contin carbohidrati si multe dintre ele au proprietati nutritionale uimitoare care pot preveni de fapt ridurile. Evitarea totala a carbohidratilor previne aparitia ridurilor. Opteaza pentru alimente care contin antioxidanti si vitamine, doarece incetinesc procesul de imbatranire a pielii si, implicit, ridurile.

Margarina

Pentru o lunga perioada de timp, margarina a fost prezentata ca o alegere mai buna decat untul datorita continutului scazut de grasimi saturate. insa, dupa mai multe studii, s-a descoperit ca margarina contine grasimi polinesaturate, care au efecte nocive asupra sanatatii, inclusiv asupra procesului de imbatranire.

Produsele lactate

Desi produsele lactate sunt surse bogate de calciu - un mineral necesar pentru sanatatea osoasa si functia musculara - ele tind sa creasca inflamatia, ducand la cresterea stresului oxidativ, una dintre cauzele imbatranirii premature. De asemenea, laptele este bogat in lactoza, care este tot un zahar care poate deteriora colagenul. incearca sa obtii calciu din alte surse, cum sunt legumele sau alternativele de lapte.

Alte produse care accelereaza procesul de imbatranire a pielii sunt alcoolul si carnea rosie.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimentele care accelereaza procesul de imbatranire a pielii