Alimente sanatoase dar care te fac sa mananci mult

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 1, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru paine integrala din grau

Ti se intampla de multe ori ca abia sa te fi ridicat de la masa și sa-ti fie iar foame? Multe persoane se plang de acest lucru. Asta pentru ca exista cateva alimente care nu numai ca nu te satura, ci dimpotriva te fac sa mananci mai mult.

Nu orice aliment pe care il consumi iti va potoli foame si te va ajuta sa nu mai mananci cateva ore bune, potrivit womenshealthmag.com.

Va prezentam mai jos care sunt alimentele care iti stimuleaza apetitul astfel incat sa te ferești de ele fie ca tii cura de slabire, fie ca nu.

Iata cateva alimente care iti deschid si mai tare apetitul:

Painea integrala de grau
Are un continut bogat de fibre, dar este, de asemenea lipsita de grasimi nesatioase si proteine. Pentru a-ti tine de foame, combina paine cu unt de arahide, oua sau avocado.

Caloriile din aceste produse ofera grasimi, proteine si fibre si vei reusi sa pacalesti foamea pentru un timp mai lung. Nu exagera, insa, cu untul de arahide, doua linguri la o gustare este de ajuns!

Sucul de fructe
Fructele ofera o multime de vitamine, minerale si fibre, dar au aproape zero proteine sau grasimi.

Fara acestea, ai putea avea sentimentul ca nu ai mancat nimic. Sucul de fructe nu ofera organismului atat de multe beneficii ca in cazul in care ai manca fructele proaspete.

Smoothie-urile verzi
Aceste piureuri lungi sunt o alta capcana a fructelor sau legumelor. Ele pot fi sarace in calorii si bogate in zaharuri, dar lipsite de proteine si grasimi.

Acest lucru poate determina sa ti se faca foarte repede foame dupa consumul lor. Daca vrei sa fie mai satioase, combina-le cu avocado sau unt de arahide.

Albusurile de oua
Desi ouale au un continut de proteine care ar trebui sa te faca sa te simti satul, albusul de ou este foarte sarac in calorii si practic fara grasimi.

Asta inseamna ca vei termina de mancat si vei fi nesatisfacut, ceea ce ar trebui sa te determine sa consumi ouale intregi, cum ar fi sub forma de omleta. Galbenusul contine substante nutritive sanatoase, impreuna cu unele proteine si grasimi sanatoase.

Lactatele degresate
in timp ce iaurtul si laptele fara grasimi au mai putine calorii, ele pot fi, de asemenea, deloc satioase.

Incearca iaurtul grecesc, pentru ca are un continut bogat de proteine si nu ti se va face foame prea curand.

Muraturile
Varza acra sau castravetii murati sunt cunoscute pentru proprietatile lor probiotice, dar sunt, de asemenea, foarte sarate.

Astfel si se va face sete si, ca urmare, te vei simti infometat dupa ce le consumi. Pastreaza consumul lor sub control si bea multa apa care ajuta in lupta contra foamei.

Biscuitii din cereale integrale
La fel ca si paine integrala, acest aliment ofera o doza de fibre benefica sanatatii, dar vei primi mai multi carbohidrati, si nu proteine sau grasimi.

De aceea, nu iti vei potoli foamea daca ai astfel de gustari, ci din contra o vei inteti. Unge-i cu unt de arahide, consuma-i cu somon afumat si ricotta sau cu humus si avocado si iti vei calma foamea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente sanatoase dar care te fac sa mananci mult