Alimente "rele" care trebuie consumate

Posted by Alin Marinescu on Friday, February 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru oua

Sunt anumite alimente care au o reputatie proasta cand vine vorba de efectul pe care il au asupra sanatatii noastre. Iata insa cateva de care nu trebuie sa te lipsesti.

Oua
La un moment dat, se credea chiar ca ouale sunt cel mai daunator aliment pentru ca are ca efect cresterea colesterolului. Nu trebuie sa uitam, insa, ca sunt o sursa bogata de nutrienti, contin proteine si sunt foarte satioase.

Legume la conserva
Sunt de regula evitate pe motiv ca nu sunt proaspete si nu sunt sanatoase. Surprinzator, legumele la conserva nu doar ca sunt mai ieftine, dar contin la fel de multi nutrienti ca cele proaspete. In ce priveste ingrjorarea pentru sodiu, care se gaseste de regula in conserve, poti opta pentru cele care specifica pe eticheta un continut scazut de sodiu sau sa clatesti legumele inainte de a le manca.

Paine
Acesta este alimentul de care toate femeile fug pentru ca fac greseala sa creada ca ingrasa. Afla ca exista mai multe tipuri de paine si care nu sunt deloc daunatoare. Evita painea alba simpla sau cea care are adaugate grasimi si zahar. Acestea sunt ingredientele de care trebuie sa te feresti de fapt. Alege asadar paine cu seminte de in si oricare alt tip cu astfel de ingrediente sanatoase.

Unt
S-a creat o parere gresita despre acest aliment si va fi doar o chestiune de timp pentru a reveni pe masa tuturor oamenilor pentru ca este cat se poate de sanatos. Vorbim, sigur, de untul natural, care contine nutrienti, vitamine si antioxidanti.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente "rele" care trebuie consumate