Alimente puternice care te feresc de boli grave

Posted by Alin Marinescu on Monday, June 20, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru patrunjel

Alimente precum ceapa rosie, varza sau iarba de grau aduc un beneficiu major sanatatii atunci cand sunt consumate cu regularitate. Cercetarile arata ca multe alimente contin anumite substante care au fost indelung studiate si s-a constatat ca feresc corpul de boli grave. 

1. Patrunjelul te apara de cancerul ovarian

Cercetatorii au descoperit ca patrunjelul verde contine o substanta anticancerigena, numita apigenina, care infometeaza celuele canceroase care se dezvolta la nivelul ovarelor. Nu uita sa adaugi patrunjelul verde zilnic in alimentatia ta, atat in salate de cruditati cat si presarat peste mancarurile gatite!

2. Iarba de grau curata sangele de toxine

Este una dintre cele mai bune surse de clorofila cu numeroase beneficii pentru sanatatea organismului.

Clorofila este pigmentul care confera culoarea verde plantelor si are un puternic efect detoxifiant. De asemenea, aduce un plus de antioxidanti care apara corpul de boli. Consuma iarba de grau sub forma de suc, tablete sau pudra!

3. Lamaile verzi te apara de cancerul pulmonar

Lamaile verzi cunoscute si sub denumirea de "lime" contin hesperadina, un compus care impiedica dezvoltarea celulelor canceroase la plamani. Sucul de lime merge de minune la salate sau poti sa il adaugi in apa, avand un efect alcalin si antiinflamator.

4. Ceapa te apara de orice tip de cancer

Numeroase studii au scos la iveala faptul ca ceapa este printre cele mai puternice alimente care ne protejeaza de cancer. In special ceapa rosie este recunoscuta pentru faptul ca reduce cu 60% riscul de orice tip de cancer. 

5. Semintele de in mentin un nivel optim al glicemiei

Sunt bogate in proteine si fibre, favorizand eliminarea eficienta a toxinelor din corp. De asemenea, semintele de in se numara printre acele alimente puternice care te feresc de boli grave, deoarece contin acizi grasi omega-3 care sunt recunoscuti pentru faptul ca previn inflamatiile in corp si ajuta la mentinerea unui nivel normal al glicemiei.

sursa: 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente puternice care te feresc de boli grave