Alimente pe care trebuie sa le consumi in sarcina daca vrei un copil inteligent

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 23, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alimente

Alegerea alimentelor este cu atat mai inspirata cu cat ele sunt si foarte nutritive, benefice 
organismului mai ales in sarcina. Aceste alimente nu trebuie sa lipseasca din dieta ta niciodata pentru ca sunt adevarat surese de energie si sanatate.

1. Nuci

Nucile pot oferi femeilor gravide vitamina E, Omega-3, acizi organici si fosfor. In special, acizii organici din nuci poate ajuta la stimularea dezvoltarii creierului fatului. In cazul in care femeile gravide sunt dornice de a manca pentru o perioada lunga de timp nuci, copiii lor vor fi mai inteligenti.

In plus, cercetatorii cred, de asemenea, ca grasimea si fosforul continuti in nucleul nucilor sunt foarte bune pentru celulele nervoase, si mai ales, pentru a stimula regenerarea sangelui. Din acest motiv, nu e de mirare ca nucile sunt intotdeauna in lista de alimente care sunt recomandate pentru femeile gravide de a utiliza, în scopul de a stimula dezvoltarea fetale.

2. Fasole

Fasolea este o sursa sanatoasa atat pentru mama cat si copil, deoarece contine componente de nutritie gasite in produsele animale. Fasolea este, de asemenea, bogata in zinc, care este un mineral necesar pentru reducerea riscului de nastere prematura si greutate mica la nastere. In plus, femeilor gravide le furnizeaza zinc, care poate fi obtinut si prin consumul de alimente care au o multime de zinc, cum ar fi carnea de pui, lapte, cereale, nuci de caju, mazare, crabi si stridii.

3. Arahide

Arahidele este un fel de seminte, care sunt bune pentru femei in timpul sarcinii. Arahidele sunt 
necesare pentru organismul uman, ajuta la stimularea reproducerii de celule ale creierului, imbunatatirea memoriei si de a creste dezvoltarea gandirii.
Atunci cand mancati arahide, nu trebuie sa inlaturati coaja, pentru ca este buna pentru sange si este buna pentru sanatatea femeilor gravide. Cu toate acestea, ar trebui sa se manance arahide cu terci de ovaz si sa se evite consumul de arahide prajite.

4. Migdale

Migdalele este o sursa nutritiva pentru femeile gravide si fac copiii sa fie mai inteligenti, oferindu-le 
omega-3. In plus, acidul folic din migdale este esential pentru femeile gravide. Este, de asemenea, sursa de nutritie indispensabila pentru copii. Acidul folic din migdale poate preveni aparitia de malformatii congenitale.
Mai mult decat atat, acestea sunt bogate in magneziu, care ajuta la reducerea riscului de nastere prematura si de a stimula dezvoltarea sistemului nervos.

5. Castane

Castanele contin o multime de proteine, grasimi, calciu, fier, fosfor, zinc si vitamine, care sunt capabile de a reglementa fluxul de sange, stimuleaza rinichii si aportul de substante nutritive pentru muschi. Femeile gravide care mananca regulat castane vor fi sanatoase, au oase mai rezistente si pot reduce oboseala in timpul sarcinii.  
Foarte utile sunt si semintele crude de floarea soarelui, semintele de pepene sau semintele de lotus.

sursa:sfatulparintilor.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente pe care trebuie sa le consumi in sarcina daca vrei un copil inteligent