Alimente pe care sa le eviti sau pe care sa le consumi pe perioada menstruatiei

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Nu mai este un secret ca alimentatia joaca un rol extrem de important pentru sanatatea noastra: o fata mai curata, un par mai sanatos, o memorie mai buna si chiar si tu poti fi mai fericita. Mancarea chiar este un medicament, cateodata mai bun decat o pastila de durere.

Spre exemplu, chiar daca atunci cand apar crampele, este mult mai lejer sa inclini spre mancarea nesanatoasa (i.e. comfort food), multe dintre acestea pot inrautati simptomele. Din fericire, exista tot la fel de multe mancaruri care te pot scapa de durere, asa ca, mai jos, am facut o lista cu alimente pe care sa le eviti sau, din contra, cu care sa-ti aprovizionezi stocurile in perioada care ne da tuturor batai de cap.

Alimente pe care sa le eviti pe perioada menstruatiei:

1. Sucurile acidulate: Pline de zahar, sucurile acidulate contribuie la balonare, asa ca, mai bine, bea mai multa apa plata. Tocmai pentru ca, daca te hidratezi mai mult, retinerea de apa va fi prevenita si vei scapa de balonare.

2. Mancarurile procesate: Un alt factor care produce balonarea sunt mancarurile cu o cantitate mare de sodiu, iar mancarurile procesate sunt cea mai mare sursa din dieta noastra. Evita orice este ambalat in plastic, pentru a iti tine nivelul sarii scazut si, deci, si balonarea.

3. Mancarurile prajite: Pentru a reduce durerea din timpul menstruatiei, evita orice este prajit, tocmai pentru ca aceste tiprui de mancare cresc nivelul estrogenului din corp.

4. Legume: Boabele de fasole, nautul sau, mai bine zis, cam orice leguma produce balonarea. incearca sa le eviti pe perioada menstruatiei.

5. Cereale procesate: Ca si orice alte mancaruri procesate, ele isi pierd majoritatea nutrientilor. in plus, se adauga nivelului de zahar si controlului apetitului, ambii fiind factori pe care trebuie sa ii luam in considerare. Tocmai de aceea, cerealele integrale sunt de preferat, in detrimetrul painii albe, a pastelor, cerealelor sau a orezului.

6. Alimente bogate in grasimi: Se pare ca, aceste mancaruri, cresc nivelul hormonilor in corpul nostru si, tocmai de aceea, durerile sunt accentuate.

Alimente pe care sa le mananci pe perioada menstruatiei

1. Portocalele: Consumul de calciu reduce depresia si anxietatea. Nivelul ridicat de calciu poate sa te ajute sa scapi de dureri, de crampe, actionand ca un relaxant muscular.

2. Bananele: Doza sa de vitamina B6 te face sa te simti mai bine. Sunt bogate in potasiu si magneziu, care pot reduce retentia de apa din organism si chiar si balonare. De asemenea, ajuta la reglementarea sistemului digestiv.

3. Pepenele rosu: Atunci cand pofta de dulce te loveste, cea mai buna solutie este sa bei ceva dulce. Ele iti ofera nutrientii de care ai nevoie pentru a combate sentimentul de slabiciune si oboseala. Plus, zaharul natural din fructe precum pepenele rosu, prune sau fructele de padure te scapa de balonare.

4. Somonul: Este raspunsul pentru crampele din timpul menstruatiei. Este bogat in omega-3, care ajuta la relaxarea muschiilor si sa scapi de durere. iti poti lua portia zilnica de omega-3 din alune, avocado, dovleac.

5. Broccoli: Contine toate nutrientele care joaca un rol important impotriva sindromului PMS: magneziu, potasiu, calciu si vitaminele A, C, B6 si E.

6. Ciocolata neagra: Este o sursa bogata de magneziu, care nu doar ca reuseste sa tempereze schimbarile bruste de comportament, dar regleaza si nivelul serotoninei din corp. incearca sa mananci ciocolata cu mai mult de 60% nivelul de cacao, pentru a-ti asigura un nivel crescut de serotonina. sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente pe care sa le eviti sau pe care sa le consumi pe perioada menstruatiei