Alimente pe care nu ar trebui sa le consumati niciodata la pranz

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru salata de pui cu maioneza

Masa de pranz este a doua ca importanta, dupa micul dejun. Aceasta asigura necesarul de energie pentru intreaga zi, asa ca alimentele consumate trebuie sa fie alese cu atentie. Stim deja ca ar trebui sa includem in dieta fructe, legume, cereale, nuci si seminte, dar care sunt aliemntele pe care ar trebui sa le evitam la pranz?

 Salata cu pui 

Multe persoane cred ca o salata verde cu bucati de pui la gratar poate fi un pranz excelent. Problema este ca din aceasta combinatie lipsesc fibrele si grasimile, ambele necesare la pastrarea senzatiei de satietate, spune Keri Gans, autorul cartii „Dieta micilor schimbari: 10 pasi pentru a slabi intr-un mod sanatos“. 

Recomandare: Gans recomanda adaugarea de avocado, fasole sau naut in salata. Acestea aduc un plus de grasimi sanatoase care va vor oferi energia de care aveti nevoie pana la urmatoarea masa.   

Painea alba 

Cu foarte putine fibre si un indice glicemic ridicat, painea alba creste nivelul de zahar din sange. In momentul in care nivelul glucozei scade, apar poftele de mancare si lipsa energiei. 

Recomandare: Consumati paine din faina integrala. Cerealele integrale sunt foarte bune pentru inima. Nutrientii, cum ar fi fibrele, vitamina B si zincul, reduc nivelul colesterolului si regleaza nivelul zaharului din sange. 

Maioneza 

Chiar si o lingura de maioneza adaugata sandvisului inseamna un plus de aproximativ 100 de calorii. Fiind aproape in totalitate grasime, aceasta este saraca in substante nutritive.   

Recomandare: Puteti adauga alte sosuri, precum guacamole sau pesto, care sunt bogate in vitamine si minerale. Acestea contin mai putine calorii si mai multe fibre, avand o textura asemanatoare maionezei. 

 Batoane cu seminte si fructe uscate

 Batoanele cu seminte uscate par a fi o gustare excelenta pentru masa de pranz, dar multe dintre acestea sunt bogate in zahar.   

Recoamandare: Pregatiti-va propriile batoane. Nucile sunt o sursa buna de proteine si grasimi sanatoase, in timp ce fructele ofera o doza de antioxidanti si fibre. Combinati-le cu miere si evitati adaugarea zaharului. 

Iaurt cu gust de fructe 

Desi iaurtul este considerat un produs benefic sanatatii, unele sortimente pot ascunde un continut ridicat de zahar. Este posibil ca un pahar din iaurtul preferat sa contina arome si mai mult zahar decat unul de suc. 

Recomandare: faceti o combinatie de iaurt grecesc, fructe de padure, nuci tocate si o lingurita de miere. Aceasta combinatie contine mai putin zahar si mai multe fibre, proteine si grasimi sanatoase.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente pe care nu ar trebui sa le consumati niciodata la pranz