Alimente pe care le mananci la ore gresite

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru banana

Chiar daca pare greu de crezut, consumul anumitor produse la ore nepotrivite cauzeaza indigestie, constipatie si alte probleme digestive. Iata care este lista alimentelor mancate cel mai frecvent gresit:

Banana
Banana are efect antiacid, prevenind arsurile la stomac. Mancand o banana dimineata reusesti sa mentii nivelul de energie. Dar, daca este mancata noaptea, poti raci. Asadar, ar trebui sa eviti consumul de banane seara/noaptea.

Iaurtul
Iaurtul contine compusi care stimuleaza procesul de digestie si care imbunatatesc sanatatea generala, dar el trebuie mancat in timpul zilei, de preferat dimineata la micul dejun. In schimb, daca este mancat noaptea poate provoca cresterea temperaturii corpului, aciditate gastrica si alte probleme digestive. 

Ceaiul verde
Ceaiul verde are mai multe beneficii, dar ele sunt valabile numai daca este baut la timpul potrivit. Bea o ceasca de ceai verde pe stomacul gol, dimineata, pentru a preveni deshidratarea si aciditatea gastrica provocate de nivelul de cafeina din bautura. Evita sa bei ceai verde seara.

Orezul
Dieteticienii nu recomanda consumul de orez in timpul noptii, pentru ca este un produs care contine amidon. S-ar putea sa te simti balonata si sa adormi greu. In plus, orezul mancat noaptea provoaca cresterea in greutate, deoarece este un aliment care are nevoie de mai mult timp pentru procesul de digestie.

Laptele
Acest produs lactat este sursa importanta de substante nutritive, dar s-ar putea sa te simti obosita in timpul zilei dupa ce ai baut un pahar cu lapte deoarece necesita multa energie pentru a fi digerat. In schimb, bea lapte seara – organismul este relaxat si substante nutritive sunt asimilate mai usor.

Ciocolata neagra
Bogata in acizi organici care imbunatatesc starea generala de sanatate si care previn afectiunile cardiovasculare, ciocolata neagra ar trebui mancata dupa-amiaza si seara pentru a imbunatati starea de spirit si pentru a reduce tensiunea arteriala crescuta. In plus, ciocolata neagra contine o cantitate mica de zahar si una mare de cacao.

Cafeaua
Multi oameni beau cafea seara ca sa reziste peste noapte, dar acesta este un obicei nesanatos. Ei pot ajunge sa sufere de afectiuni digestive si pot deveni dependenti de cofeina prezenta in bautura. Nici nu mai trebuie sa spunem ca este recomandata pentru consum in timpul zilei, in niciun caz noaptea sau seara.

Alte produse alimentare nerecomandate seara sunt:
-    Sucul de portocale;
-    Marul;
-    Vinul rosu;
-    Zaharul.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente pe care le mananci la ore gresite