Alimente pe cale de disparitie

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Schimbarile climaterice si bolile duc la distrugerea culturilor de cacao, avocado, cafea, alune si, si mai grav, la disparitia albinelor care ar putea fi cea mai mare provocare la care va fi supusa omenirea.

Ciocolata
Potrivit Administratiei pentru Oceanografie si Atmosfera din Statele Unite ale Americii, schimbarile climaterice vor distruge plantatiile de cacao pana in 2050. Temperaturile in crestere vor forta cultivatorii de cacao sa se indrepte spre zone mai reci muntii din vestul Africii, unde solul nu este propice unor astfel de culturi. Predictia specialistilor este ca aproape 90% dintre suprafetele cultivate cu cacao vor disparea pana in 2050.

Avocado
In ultima perioada cererea pentru avocado a crescut semnificativ, ceea ce face ca zonele cultivate sa fie aproape distruse. Clima se schimba si ea, iar avocado vor fi curand o raritate in cel mai bun caz sau o amitire, in cel mai rau.

Cafeaua
Un studiu realizat in 2012 de cercetatori nigerieni si britanici a aratat ca pana in 2080, 70% din productia de cafea a lumii va disparea pentru ca 38% din suprafetele pe care acum se cultiva nu vor mai fi potrivite. Defrisarile sunt cele care distrug plantatiile de cafea.

Alunele
Alunele au nevoie de un climat stabil pentru a creste, iar modul in care evolueaza temperaturile la nivel global nu le ajuta cu nimic. Deja incepe sa se vada efectele, pentru ca recoltele de alune sunt din ce in ce mai mici.

Mierea
Disparitia albinelor va fi potrivit Global Research una dintre cele mai mari pericole cu care se va confrunta omenirea. Nu vom mai avea fructe, legume, flori, natura va disparea cu totul. Disparitia mierii este una dintre cele mai mici pericole.  

Bananele
Despre disparitia bananelor s-a tot vorbit, mai ales dupa ce boala Panama a facut ravagii prin culturi. Anul acesta a lovit o alta maladie, Tropical Race 4, care a distrus mare parte din culturi. Aceste imbolnaviri dese duc la distrugerea culturilor si, in final, la disparitia lor.

sursa: gustarte.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente pe cale de disparitie