Alimente nocive pentru sănătatea şi frumuseţea pielii

Posted by admin. on Tuesday, June 30, 2015 Under: Stiri din Sanatate

O piele frumoasă și sănătoasă nu se datorează doar moșternirii genetice, ci și calității alimentelor pe care alegem să le consumăm.
Dacă ne dorim o piele luminoasă și lipsită de impurități, trebuie să acordăm o mai mare atenție alimentației și să excludem alimentele nocive pentru sănătatea pielii, potrivit clicksanatate.ro. Iată, așadar, la ce alimente trebuie să renunți pentru a avea o piele frumoasă si sănătoasă:

Carbohidrații
Un regim alimentar în care predomină carbohidrații rafinați și dulciurile, precum pâinea, bomboanele, pastele sau sucurile acidulate, poate duce la apariția acneei și la formarea prematură a ridurilor. Consumate în mod regulat, aceste alimente produc o reacție în lanț în organism: cresc nivelul de zahăr din sânge și stimulează secreția de sebum care, în exces, înfundă porii și predispune la apariția coșurilor.

Sare în exces
În cazul în care te confrunți adesea cu ochi umflați și pete întunecate în jurul lor, trebuie să știi că de vină ar putea fi aportul de sare. Consumată în exces, sarea provoacă inflamarea țesuturilor, motiv pentru care tenul capătă aspectul ,,buhăit'' și obosit. În plus, s-a dovedit că sarea iodată (în cantități mari) favorizează instalarea acneei.

Prea mult alcool
Consumat în exces, alcoolul provoacă deshidratarea pielii, conferindu-i acel aspect tern și încărcat. De altfel, alcoolul ,,fură'' vitamina A din organism, care ajută pielea să se refacă și să se regenereze.

Grăsimile nesănătoase
Dacă încerci să adopți o alimentație nesănătoasă, păstrează totuși grăsimile sănătoase precum acizii grași Omega-3, care asigură hidratarea și elasticitatea pielii.
Întrucât organismul nu poate produce de unul singur acești acizi grași, include în dieta ta alimente cum ar fi nucile, soia sau peștele gras (somon).

sursa: realitatea.net

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alcool  alimente  carbohidrati  grasimi  piele frumoasa  sare  ten sanatos