Imagini pentru boli de piele

In circa 10% din cazuri, dermatita este provocata de anumite alimente. Aceasta se constata frecvent, mai ales la sugari si la copiii mici care sufera de astm. Daca aveti impresia ca nu tolerati un anumit aliment, cel mai bine ar fi sa-l eliminati din meniul dvs. Dupa cum se stie, cele care pot agrava dermatita sunt, in primul rand, ouale, arahidele, soia, graul si pestele. De asemenea, auzim uneori spunandu-se ca alcoolul, cafeaua, ciocolata, rosiile si zaharul ar putea sa de­clanseze un episod al bolii.

Atentie si la cocteiluri, in special la Margarita. Acest cocteil mexican de vara contine, printre altele, suc de limete, iar atunci cand pielea intra in contact cu el, locul respectiv devi­ne sensibil la lumina si se de­clanseaza o reactie de tip alergic: pielea se inroseste si se inflameaza ca dupa o expunere prelungita la soare, apare si o iritatie in­sotita de mancarimi. Sub­stantele vegetale care fac sa creasca sensibilitatea la lumina se mai gasesc si in tulpinile de telina, in pa­trunjel, dar si in unele parfumuri. Simptomele derma­titei Berloque (aceasta este denumirea ei stiintifica) se trateaza cu comprese reci si cu creme.

Produsele lactate pot genera de asemenea pro­bleme dermatologice. intrebuintat extern, laptele cal­meaza pielea, in schimb ingerarea lui duce uneori la efecte contrare. "Alimentul care influenteaza cel mai mult starea pielii este laptele de vaca", spune medicul dermatolog Joel Schlessinger, fost presedinte al Ame­rican Society of Cosmetic Dermatology and Aesthetic Surgery. "Dispunem de tot mai multe dovezi care atesta faptul ca hormonii existenti in lapte provoaca apa­ritia acneei, inclusiv la adulti, si ii agraveaza evo­lutia. Este posibil ca laptele de soia sa fie o alternativa de preferat."

sursa: formula-as.ro