Alimente ce te ajuta sa scapi de proasta dispozitie

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 10, 2016 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru Alimente ce te ajuta sa scapi de proasta dispozitie

Depresia usoara, anxietatea sunt destul de frecvente iarna, cand vremea urata ne tine inchisi in casa saptamani la rand, singurele iesiri fiind pentru serviciu sau cumparaturi. Proasta dispozitie poate fi controlata si prin dieta. Iata ce alimente te ajuta:

1. Chefirul

Este un lactat fermentat cu boabe de chefir, probiotice. Aceste boabe sunt alcatuite din drojdie si din bacterii probiotice. Sunt pline de tryptophan, care ne ajuta sa facem fata problemelor: creste nivelul serotoninei din creier, care ne da sentimentul de fericire.

2. Sparanghelul

Legumele iti pot schimba mult dispozitia. Sparanghelul este unul dintre acestea, dar trebuie sa stii sa-l prepari. In omleta este o varianta sanatoasa. Se pune niste sparanghel in omleta in timp ce o prepari. Varfurile se prepara in diferite moduri: se adauga, verzi, in omleta, sau se fierb cateva secunde.

3. Portocola

Un alt aliment benefic in caz de stres este portocala. Are multa vitamina C si e accesibila. Vitamina C normalizeaza mai repede hormonii stresului si iti va scadea tensiunea arteriala. Daca stiti ca urmeaza sa va confruntati cu o situatie stresanta, consumati cu o ora inainte o portocala.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente ce te ajuta sa scapi de proasta dispozitie