Alimente care îmbunătățesc memoria

Posted by Alin Marinescu on Sunday, June 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ți se întâmplă des să nu îți poți aminti numele persoanelor cu care ai interacționat? Îți este din ce în ce mai greu să te concentrezi? Ei bine, unele alimente sunt bune pentru stimularea creierului și pot să îmbunătățească memoria și puterea de concentrare.

Mișcarea are un rol esențial în ceea ce privește menținerea sănătății mintale. Astfel, exercitiile fizice practicate, în mod regulat, sporesc capacitatea de concentrare și memorare.
 
Deshidratarea organismului, la fel, îți afectează capacitatea de concentrare și atenție. De aceea, este indicat să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi.
 
Spanacul previne Alzheimerul
 
Este o sursă bogată de minerale, vitamine și fitonutrimenți. Îmbunătățește activitatea cognitivă și ajută la creșterea țesutului cerebral. Prin consumarea sa în mod regulat previi apariția tulburărilor de memorie, precum și Alzheimerul.
 
Ouăle stimulează memoria
 
De curând s-a demonstrat că ouăle stimulează memoria. Gălbenușul conține un nutriment esențial numit colină care ajută la creştrea puterii de concentrare. Mai mult, un studiu realizat în SUA arată că ouăle ar putea să prevină pierderile de memorie şi să reducă riscul de demenţă.
 
Nucile cresc abilitatea de a reţine informaţii
 
Nucile conțin vitamina E, vitamină care protejează organismul împotriva bolii Alzheimer. De asemenea, conţin fier şi furnizează oxigen creierului care cresc puterea minţii şi abilitatea de a reţine informaţii. Pentru asigurarea unei sănătăți optime a creierului este recomandat să mănânci cel puțin 5 nuci pe zi.
 
Ciocolata îmbunătățește capacitatea de concentrare
 
Ciocolata neagră are în compoziția sa substanțe numite flavonoide care îmbunătățesc memoria și capacitatea de concentrare. Potrivit studiilor, ciocolata cu peste 70% cacao stimulează nivelul de serotonină (hormonul fericirii), reducând nivelul de stres și acționând ca un antidepresiv. 

sursa:clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care îmbunătățesc memoria