Alimente care-ti fac rau daca le mananci la orele gresite

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Poate ai constatat deja ca nu te simti bine daca mananci fructe sau dulciuri seara, insa nu te-ai gandit ca are legatura directa cu alimentele pe care le-ai ales. Trebuie sa stii ca exista cateva alimente pe care daca le consumam la ore gresite, pot sa disturbe grav digestia si sa te confrunti cu balonare persistenta sau tulburari digestive. Site-ul hangovercure.me prezinta o lista cu cateva alimente si cel mai bun moment in care este bine sa le consumam:

Laptele
Se consuma seara, dupa cum sustin specialistii, deoarece se digera mai lent si accentueaza starea de oboseala. Atunci cand consumi lapte seara, corpul se relaxeaza si favorizeaza celulelor sa absoarba toti nutrientii furnizati, in timp tu te odihnesti. Cel mai prost moment sa consumi lapte este dimineata. Tocmai pentru ca se digera foarte lent, nu este recomandat sa consumi lapte dimineata pentru ca te vei simti letargic toata ziua. 

Orezul
Se consuma in timpul zilei, deoarece metabolismul este mai alert si digera mai usor carbohidratii, furnizandu-ti energie. Orezul este perfect pentru masa de pranz. Cel mai prost moment ca sa consumi orez este seara, deoarece este bogat in amidon si poate cauza o senzatie accentuata de balonare pe timpul noptii. De asemenea, daca mananci orez seara esti mult mai predispusa la ingrasat, deoarece are nevoie de mult timp pentru digestie si corpul tau este in repaus complet. 

Zahar
Poti sa-l consumi in cantitati mici dimineata, dar nu pe stomacul gol. Insa, este de preferat sa optezi pentru dulciuri dimineata si in cursul zilei, decat seara. Dimineata, insulina eliberata de pancreas pentru a regla zahadul din sange are o actiune mai eficienta decat seara. De asemenea, te asteapta o zi in care vei fi activa si vei arde caloriile rezultate din dulciuri. Cel mai prost moment ca sa mananci dulciuri este seara. Acest obicei te ingrasa si perturba serios calitatea somnului. 

Leguminoase
Se consuma seara, deoarece au un continut ridicat de fibre care ajuta la digestie si la scaderea nivelului de colesterol rau. De asemenea, leguminoasele consumate seara te ajuta sa dormi mai bine. Cel mai prost moment ca sa mananci leguminoase este dimineata si pe timpul zilei, deoarece ai stimuleaza pofta de mancare si acest lucru te va determina sa faci excese culinare.

Banane 
Se consuma la amiaza pentru ca au un continut mare de fibre care ajuta la digestie. De asemenea, bananele au anumite substante care impiedica senzatia suparatoare de arsuri stomacale. De asemenea, bananele furnizeaza energie si sunt perfecte ca gustare inainte de un antrenament sportiv.Cel mai prost moment ca sa mananci banane este seara, deoarece favorizeaza formarea mucusului in exces. De asemenea, retine ca bananee au un continut foarte mare de magneziu, iar daca sunt consumate pe stomacul gol seara, pot sa cauzeze diverse probleme digestive. 

Mere
Se consuma dimineata pentru ca sunt bogate in pectina care usureaza tranzitul intestinal, previne constipatia si are efect detoxifiant. Cel mai prost moment ca sa mananci mere este seara pentru ca sunt acide si pot sa favorizeaza aparitia simptomelor suparatoare generate de refluxul gastroesofagian.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care-ti fac rau daca le mananci la orele gresite