Alimente care te pot proteja de boala Alzheimer

Posted by Alin Marinescu on Friday, October 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alzheimer

Stiai ca maladia Alzheimer a fost numita diabetul zaharat de tip 3, deoarece exista o conexiune clara intre declinul cognitiv si nivelul crescut al glicemiei in sange? Potrivit mai multor studii citate de Diabetes.co.uk, persoanele care au diabet zaharat de tip 2 prezinta un risc cu 65% mai ridicat de suferi de boala Alzheimer. 

Prin urmare, este foarte important sa ai grija la ceea ce mananci si s-a demonstrat de foarte multe ori ca alimentatia joaca un rol important in protejarea corpului de boli grave.

Care sunt alimentele care te protejeaza de boala Alzheimer? 

Dupa cum sustine celebrul Dr. Oz este foarte important sa incluzi in alimentatia ta aceste 10 alimente ca sa-ti protejezi creierul de Alzheimer:

1. Verdeturile

Consumul regulat de verdeturi te intinereste cu 11 ani, dupa cum s-a constatat in urma unor cercetari citate de site-ul doctoroz.com Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care consuma 2 portii de verdeturi pe zi au un risc mai mic de a dezvolta maladii care afecteaza creierul spre deosebire de cei care nu le includ in dieta lor. Recomandarea specialistilor este de a consuma 6 portii de verdeturi pe zi plus o portie mare de legume in culori diferite pentru a furniza creierului nutrientii necesari.

2. Pestele

Macroul si somonul sunt bogate in acizi grasi omega-3, avand cea mai mare concentratie de DHA (acid docosahexaenoic) care este esential pentru sanatatea creierului, dupa cum sustine specialistul. Trebuie sa incluzi macar o portie de peste pe saptamana in meniul tau, insa de preferat sa fie pescuit salbatic, nicidecum acvacultura. 

3. Fructele de padure

Doar doua portii de afine consumate in fiecare saptamana au capacitatea de a incetini  imbatranirea creierului, arata numeroase studii. Fructele de padure consumate cu regularitate sunt foarte benefice pentru creier, deoareca au o multime de antioxidanti care impiedica declinul cognitiv. Chiar daca este recomandat consumul de fructe variate si fiecare aduce un aport benefic corpului, nu uita sa consumi in fiecare saptamana afine pentru ca ele protejeaza creierul de boala Alzheimer. 

4. Vinul rosu

Boala Alzheimer determina formarea de depozite anormale de peptide beta-amiloide in creier care au diverse forme si dimensiuni. Potrivit unui studiu citat de Dr. Oz in emisiunea sa, se pare ca vinul rosu consumat cu moderatie are un impact asupra formei pe care le au aceste depozite si le impiedica sa se prinda de celulele nervoase. 

5. Uleiul de masline presat la rece

Un ulei de calitate, consumat in cantitati mici va aduce o multime de beneficii pentru sanatatea creierului. Opteaza pentru uleiul de masline presat la rece pe care sa-l folosesti in stare cruda peste salate sau mancaruri pentru a furniza creierului acizii grasi omega-3 de care are nevoie.

6. Oleaginoasele 

Nucile si semintele crude aduc un aport insemnat de grasimi bune, fibre si antioxidanti, nutrienti importanti pentru sanatatea creierului. De asemenea, s-a constatat ca oleaginoasele scad colesterolul rau si reduc riscul de aparitie a bolilor de inima. Consuma cel putin 5 portii de nuci/seminte (o portie inseamna un pumn mic) pe saptamana pentru a proteja creierul de Alzheimer.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care te pot proteja de boala alzheimer