Alimente care sporesc protectia solara naturala a organismului

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Protectia solara este o problema careia ar trebui sa-i acorzi importanta pe toata perioada anului. Insa vara ar trebui sa-ti iei cateva masuri in plus de precautie. Variante exista: in ajutorul tau vin chiar si o serie de alimente-minune care formeaza un scut invizibil si protector impotriva razelor nocive.

Efectul benefic al produselor cu protectie solara nu dureaza o vesnicie. Tocmai de aceea, daca nu vrei sa te bazezi exclusiv pe el si sa folosesti crema o data la cateva ore in fiecare zi a vacantei tale, iti propun sa consumi pe tot parcursul zilei cateva dintre alimentele-minune care-ti ajuta corpul sa se apere singur de agentii daunatori care ameninta sa-l atace. Nu sunt alimente rare, cu preturi exorbitante, ci fructe, legume si bauturi comune, cu proprietati speciale.

Legumele crucifere sunt un cocktail de antioxidanti benefici in protectia solara
Printr-o alimentatie inteligenta, te poti proteja atat de razele UV, cat si de alte boli periculoase pe care le poti dezvolta de-a lungul vietii. De exemplu legumele crucifere (broccoli, varza, conopida) au un continut ridicat de antioxidanti care te feresc nu doar de cancerul de piele, ci si de cancerul pulmonar sau de boli cardiovasculare.

Ceaiul verde, o bautura miraculoasa si racoritoare. Chiar daca atunci cand esti pe plaja te tenteaza mai degraba o limonada rece si nu un traditional ceai verde, ti-l poti prepara pe cel din urma in varianta ice tea. Efortul tau va fi rasplatit gratie unui antioxidant care lupta impotriva inflamatiilor de la nivelul pielii. El previne de altfel si ridurile care apar o data cu inaintarea in varsta. Conform unui studiu publicat in 2011 de Journal of Nutrition, un grup de femei care a consumat timp de 12 saptamani ceai verde a observat imbunatatirea elasticitatii pielii.

Rodia are proprietati antiinflamatorii. Daca ti se pare mult prea migalos procesul de a manca rodia ca atare, o poti transforma fie intr-un suc racoritor, fie poti folosi samburii ei in salatele de vara pe care le pregatesti. Rodia are un continut bogat de antioxidanti si are proprietati antiinflamatorii pentru piele. In plus, nutrientii continuti de rodie apara celulele de efectul nociv al razelor UV. Intr-un articol dedicat special acestui fruct, veti afla si alte lucruri interesante despre rodie. De exemplu: sucul de rodii poate preveni imbatranirea prematura a pielii, deoarece ajuta la prelungirea vietii celulor numite fibroblaste, responsabile cu producerea de elastina si colagen. In acest fel se mentine elasticitatea si fermitatea pielii, aparitia ridurilor fiind intarziata considerabil.

Alege fructe de padure cu pigment violet. Daca nu stii ce gustare ar fi cea mai potrivita pentru zilele in care-ti petreci  timpul pe plaja, noi iti recomandam un mix de fructe de padure. Ce au in comun afinele, coacazele negre, murele, fructele de soc? Toate au un pigment violet cunoscut sub numele de antocianina. El este un compus puternic, care reduce riscul aparitiei bolilor cronice si degenerative si ofera o protectie excelenta impotriva razelor UV. Consuma cat mai des aceste fructe pentru gustul lor delicios si profita de beneficiile lor ca parte a acestei experiente savuroase!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care sporesc protectia solara naturala a organismului