Alimente care scad natural colesterolul

Posted by Alin Marinescu on Friday, July 22, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru colesterol

Dupa 2-3 saptamani in care aceste alimente care scad natural colesterolul vor fi incluse in dieta, efectele vor fi vizibile in buletinul de analiza.

Ovaz. Daca esti in cautarea unor solutii care reduc nivelul colesterolului, schimba-ti meniul la masa de dimineata. Doua portii de ovaz pe saptamana pot reduce colesterolul LDL cu 5,3% in doar sase saptamani. Combina ovazul cu fructe, cel mai bune zmeura sau afine. Ideal este si cu mere sau piure de mere si nuci.

Vin rosu. Oamenii de stiinta sustin ca vinul rosu are un efect semnificativ asupra nivelului de colesterol. Un studiu realizat de departamentul de metabolism si de nutritie la Universitatea Complutense din Madrid, Spania a probat ca un consum de vin rosu, constant in cantitate care sa nu depaseasca 120 mililitri zilnic reduce nivelul colesterolului rau cu 9%.

Peste gras. Exista o frenezie in jurul somonului ca fiind leacul impotriva colesterolului. Dar nu doar somonul este de ajutor, ci si orice fel de peste gras, multe alte soiuri de peste gras fiind chiar mai bune si mai sanatoase decat somonul. Inlocuirea grasimilor cu omega 3, cum ar fi cele gasite in somon, sardine, hering si alti pesti grasi pot ridica colesterolului bun si reduc colesterolul rau cu 4% in decurs de doua saptamani, la un consum de circa 2 portii pe saptamana.

Fasole boabe. Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Arizona au constatat ca adaugarea de jumatate cana de fasole in toate supele si consuml de fasole boabe in fiecare zi, adaugata in mancare sau salate, scade colesterolul cu pana la 8%, in decurs de una-doua saptamani si contribuie, pe termen lung, la mentinerea colesterolului la valori normale. Secretul sta in abundenta de fibre, care scad rata de absorbtie a colesterolului din anumite alimente.

Ceaiul negru. Ceaiul verde, rosu si negru este una din cele mai solide si importante surse de antioxidanti. In mod special ceaiul negru are capacitatea de a reduce nivelul de colesterol. A fost demonstrat ca o ceasca-doua de ceai negru pe zi reduc nivelul lipidelor din sange cu 10% in trei saptamani. Ceaiul negru se face astfel foarte util in reducerea riscului de boli cardiace coronariene.

Spanacul. Aceste frunze verzi contin o cantitate foarte mare de luteina esetiala pentru sanatatea retinei si a vaselor foarte mici. Consumul ridicat si constant de spanac este o sursa excelenta de luteina si fibre, care protejeaza impotriva atacurilor de inima.

Avocado. Acest fruct este unul din cele mai sanatoase fructe care nu trebuie sa lipseasca din dieta sanatoasa. Un fruct pe saptamana este solutie ideala pentru a mentine un nivel scazut al colesterolului. Efectele benefice se instaleaza rapid si dureaza tot atata vreme cat acest fructe este consumat.

Usturoiul. Am vorbit de nenumarate ori despre beneficiile pe care le aduce usturoiul pentru sanatate. Pe lista cu beneficii trebuie adaugata si aceea de a reduce colesterolul. Poti consuma usturoi fie crud, fie copt, pentru ca elementele nutritive care redc colesterolul ramana active.

sursa: femeia.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care scad natural colesterolul