Alimente care scad colesterolul rau

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Daca vrei ca povestea colesterolului rau crescut sa fie nimic mai mult decat o poveste, atunci adopta in alimentatia ta zilnica urmatoarele alimente si bucura-te de nutrimentii lor.


Unul dintre cele mai sanatoase alimente de care pot profita este uleiul de masline, il poti adauga la salata, sau la prepararea diverselor preparate. Insa este bine sa al consumi cu moderatie, deoarece acesta are multe calorii.

O sursa excelenta de fibre solubile, fasolea neagra, fasolea ochi negri, fasolea rosie kidney, lintea sunt o alegere sanatoasa si satioasa de care te poti bucura zilnic. Fasolea contine acid folic, vitamina B care este benefica pentru inima ta. Astfel ca este indicat sa gatesti mai des leguminoase: linte, naut, soia.
 
Si cerealele integrale sunt o alegere sanatoasa care te ajuta sa mentii un echilibru al colesterolului in organism, inclusiv taratele la micul dejun si orezul brun sau salbatic. Fibrele oferite de acestea sunt fibre solubile.
 
Mananca cel putin doua portii de cereale integrale pe zi. 

Fructele sunt recunoscuta ca avand un continut ridicat de fibre, si astfel iti pot creste valorile colesterolului HDL in timp ce te ajuta sa reduci nivelul colesterolului LDL. Consuma-le sub forma de smoothe, de salata sau piure in care sa adaugi tarate ori cereale.
 
Si pestele este o alegere buna, mai ales ca acesta contine acizii grasi Omega-3. Alege sa consumi variante de peste gras, cum ar fi somonul, macroul, tonul, sardinele si pastravul.
 
Ambele contin acizi buni entru organismul tau mai ales semintele de in care iti aduc un aport bun de aciziz grasi Omega-3.Vegetarieni folosesc semintele de in ca sursa de Omega-3, insa ideal ar fi sa consumi aceaste seminte deja macinate, altfel organismul nu le poate descompune.
 
Nucile, iti ofera si ele grasimi sanatoase, benefice mai ales pentru inima. Sunt bogate in fibre , contin steroli vegetali care blocheaza absorbtia colesterolului in corpul tau. Poti s le consumi ca gustare, sau sa le incluzi in preparatele de la mesele tale. 

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care scad colesterolul rau