Alimente care protejeaza inima si tin cancerul departe

Posted by admin. on Thursday, December 11, 2014 Under: Stiri din Sanatate

Exista cateva alimente miraculoase care protejeaza inima si poate tine departe cea mai crunta boala, cancerul.

Ketchup- reduce riscul de boli cardiovasculare

Doza zilnica: 3-5 linguri

Licopenul – un antioxidant puternic care se gaseste in rosii si in ketchup, incetineste dezvoltarea aterosclerozei, arata cercetarile facute de oamenii de stiinta americani. Ketchup-ul contine pana la 60 la suta mai mult licopen per gram de ketchup de obicei. Mai mult decat atat, materia organica este raportata in cele mai ridicate niveluri de vitamine A, C si E.

Sfaturi culinare: Folositi un ketchup rosu inchis (culoarea indica faptul ca acesta contine mai mult licopen) pentru burgeri, cartofi prajiti si hot-dog. O alta optiune este de a amesteca cantitati egale de maioneza saraca in grasimi, cu ketchup – veti obtine un sos excelent pentru pizza sau un sandwich. Asezonati cu un pic de usturoi presat, ketchupul este ideal pentru cartofi prajiti sau carne de pui la gratar.

Piper negru – previne cancerul

Doza zilnica: dupa gust.

Piperul negru este un ingredient care poate ajuta pentru a rupe procesul de dezvoltare a celulelor canceroase, care este activat de la sine. De asemenea ajuta la reducerea riscului de aparitie a unor noi tumori, explica cercetatorii de la Universitatea din Michigan Medical (SUA).

Sfaturi culinare: piperul negru se presara pe carne si supe, feluri de mancare cu branza, oua, legume, carne, sandwich-uri calde.

Suc de varza – ajuta digestia

Doza zilnica: o jumatate de pahar de suc de varza este plin de probiotice care faciliteaza separarea gazelor, ajuta la ameliorarea durerii si disconfortului cauzat de umflare si indigestie la stomac.

Sfaturi culinare: folositi zeama de varza acra la diverse feluri de mancare, carne grasa prajita si carne de pasare. Varza cu carne de porc este o mancare clasica in bucatarie.

Hrean – curata toxinele din organism

Doza zilnica: 1/2 lingura

Compusii care se gasesc in radacinile si frunzele de hrean creste capacitatea ficatului de a purifica toxinele, pentru a reduce riscul de celule cancerigene si de a inhiba cresterea deja formata asupra tumorii in interiorul corpului. Acestea sunt concluziile oamenilor de stiinta americani. Hreanul este deosebit de bogat in acest compus – de zece ori mai mult decat broccoli care detine locul al doilea.

Sfaturi culinare: se amesteca un varf de cutit de hrean ras cu un pic de ketchup si sos de chili picant. Adaugati hrean la un sandwich, sau amestecati-l cu maioneza sau lapte ori cu iaurt pentru un sos de friptura de miel sau pentru peste.

Scortisoara – stabilizeaza nivelul de zahar din sange

Doza zilnica: 1 lingurita

Persoanele care adauga scortisoara – de la 1/2 la 1 lingurita la diverese preparate, creste mai putin nivelul de zahar din sange dupa consum, decat la cei care nu folosesc acest condiment. Puteti utiliza acest condiment pentru alimente bogate in carbohidrati si amidon care cresc nivelul de zahar din sange, sa ramana in limite normale. Adaosul de scortisoara, este deosebit de important pentru diabetici – aceasta inseamna ca vor avea nevoie de mai putina insulina.

Sfaturi culinare: scortisoara se presara pe cappuccino, fulgi de ovaz, prajituri, orez cu lapte. Puteti condimenta toate felurile de deserturi cu orez sau cereale, cu un varf de cutit de scortisoara. Mai mult puteti face un amestec de scortisoara cu coriandru si chimen, plus nuci tocate și bucati de fructe uscate. Adaugati-l la diverse deserturi si veti obtine un gust delicios din bucataria mediteraneana.

Sos de rosii picant – reduce pofta de mancare

Doza zilnica: 2-3 linguri

Sosul picant de rosii contine capsaicina – substanta care ii da gustul picant, reduce nivelul de grelina (hormonul foamei) si creste nivelul de GLP-1 (un hormon care suprima pofta de mancare). Cercetarile arata ca persoanele care au baut suc de rosii cu ardei condiment inainte de fiecare masa timp de doua zile, au primit 16% mai putine calorii decat cei care au baut suc de rosii curat necondimentat.

Sfaturi culinare: puteti sa adaugati sos picant la preparate calde, orez brun, linte, fasole, supa de rosii. De asemenea este ideal si pentru fripturi.

sursa: bewoman.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente  protejeaza  inima  cancer  departe