Alimente care previn atacul de cord

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru bananele

Bananele, avocado, caisele, spanacul, somonul si cartofii dulci
pot ajuta la prevenirea atacurilor de inima, indica rezultatele unui studiu realizat în SUA.

Aceste alimente sunt o sursa excelenta de potasiu, ale carui beneficii pentru sanatatea inimii sunt sustinute de autorii cercetarii. Pentru a determina daca alimentele bogate în potasiu ofera protectie împotriva bolilor cardiovasculare, specialistii Universitatii din Alabama au realizat un experiment pe soareci.

Rozatoarelor le-au fost oferite cantitati diferite de potasiu. De asemenea, a fost efectuata o analiza a depunerii de grasimi pe arterele lor. Cercetatorii au descoperit ca soarecii carora li s-au administrat cele mai mici cantitati de potasiu au avut mai multe depozite de grasimi în artere, fenomen cunoscut sub denumirea de calcificare vasculara.

„Rezultatele studiului nostru dezvaluie beneficiile unor cantitati adecvate de potasiu pentru a preveni calcificarea vasculara, precum si efectul advers al deficientei acestui element. Daca descoperirea va fi confirmata, persoanelor cu risc crescut de boli cardiovasculare, li se va putea prescrie potasiu în scopuri preventive", a declarat Paul Sanders, unul dintre autorii studiului.

Doza zilnica de potasiu recomandata de British National Health Service este de 3.500 de mg.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care previn atacul de cord