Alimente care pot fi consumate cand esti constipat

Posted by admin. on Monday, May 25, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Constipația îți poate crea mai mult decât disconfort și dureri abdominale. Alimentația sănătoasă și în concordanță cu problema ta de sănătate poate remedia măcar parțial, dacă nu total constipația. Vezi ce să mănânci când ești constipat.

Ce alimente să mănânci când ești constipat

Apă

De multe ori, constipația apare ca efect al deshidratării severe. Oamenii au impresia că dacă nu le este sete, nu au nevoie de apă, dar pentru ca procesul digestiei să aibă loc conform planului, organismul are nevoie de apă.
Dacă ești deshidratat, alimentele nu pot circula corect prin tractul digestiv și nici prin intestin.

Prune

Prunele, fie ele proaspete sau deshidratate, sunt cel mai bun remediu de pe vremuri împotriva constipației.
Prunele sunt bogate în fibre insolubile și în laxativul natural sorbitol, dar și sucul de prune este recomandat pentru constipație.

Fasole

Fasolea are peste 10 grame de fibre pe ceașcă de produs gătit, mai mult decât orice altă sursă naturală de fibre alimentare. În plus, fasolea conține un amestec de fibre solubile și insolubile, care ajută alimentele să se miște prin intestine.
Spre deosebire de carne, care constipă dacă este consumată simplă, fasolea aduce un aport de proteine și fibre în același timp, ceea ce o face foarte populară printre vegani și vegetarieni.

Kiwi

Fructul de kiwi este cunoscut pentru conținutul mare de vitamina C, dar puțini știu că are multe fibre și că majoritatea vitaminelor și mineralelor conținute de kiwi ajută digestia.

Pâine de secară

Cercetătorii străini au ajuns la concluzia că pâinea albă nu are nici destule fibre, nu doar minerale și nutrienți necesari.

sursa: realitatea.net

In : Stiri din Sanatate 


Tags: constipat  constipatie  alimente constipatie