Alimente care nu trebuie amestecate niciodata pentru a fi oferite copiilor

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Fructele si legumele sunt extrem de importante inca din primul an de viata. Specialistii recomanda insa amestecarea unora dintre ele. Iata ce fructe nu trebuie sa amesteci niciodata. Vitaminele si mineralele din fructe si legume sunt esentiale pentru un corp sanatos, iar copiii trebuie sa fie obisnuiti inca din primele luni de viata cu gustul lor. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca anumite amestecuri sunt periculoase, in special pentru copii. Sistemul lor digestiv este unul care nu poate suporta toate aceste amestecuri. Insa, nu doar indigestia apare. Ameteala, durerile de cap, gazele intestinale si diareea le pot crea probleme copiilor.

Budinca si bananele nu se combina – prin consumul acestei combinatii, activitatea creierului este slabita. De asemenea, si sistemul digestiv este afectat. Combinatia duce la o acumulare de toxine daunatoare care pot provoca moartea la sugari.
Portocalele si morcovii – nu se combina niciodata. Provoaca reflux gastric, arsuri la stomac si dureri ale inimii, atunci cand se consuma impreuna. De asemenea, amestecul popate afecta rinichii, potrivit unor studii.
Fructele si legumele care nu se amesteca niciodata
Ananas si lapte – aceasta combinatie cauzeaza o serie de probleme, caci bromelaina din ananas si laptele nu functioneaza bine impreuna. Acest amestec poate cauza durere abdominala, dureri de cap, ameteli si diaree.
Papaya si lamaie – acest amestec creste riscul anemiei si afecteaza nivelul hemoglobinei din sange.
Ce fructe trebuie să scoți din dietă dacă vrei să slăbesti
Guava si banana – este, de asemenea, un amestec periculos. Creeaza gaze, greata, dureri de ca puternice si ameteala.
Portocala si lapte – ca si in cazul bananelor, acest amestec duce la probleme digestive. Daca amesteci portocale cu cereale, creste riscul de indigestie.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care nu trebuie amestecate niciodata pentru a fi oferite copiilor