Alimente care ne pot mentine ficatul sanatos

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru grepfrut

Organismul tau are nevoie constant de o alimentatie echilibrata si de un stil de viata sanatos pentru a te mentine pe linia de plutire ti fara prea multe vizite la medicii specialisti. Astfel ai nevoie sa introduci in alimentatia ta alimente care sa ajute organele la refacerea lor. Iar unul dintre organele catre care ar trebui sa iti indrepti atentia este mai ales ficatul, rezerva de sange a organismului.

Alimente care favorizeaza eliminarea toxinelor
 
Unul dintre acestea este usturoiul, datorita enzimelor din compozitia sa, odata ajuns in organism va curata ficatul de toxine si il va fortifica. Alicina si seleniul sustinand acest proces, astfel tinand sub control doua probleme de sanatate reprezentate de valorile marite ale colesterolului si trigliceridelor. Incearca sa consumi usturoi proaspat, nu mai mult de un catel de usturoi doi pe zi.

Grepfrutul, sursa de vitamine si antioxidanti
 
Ideal pentru a-ti mentine ficatul sanatos, oferindu-ti o sursa buna de vitamina C, pectina si antioxidanti, grepfrutul este indicat a fi consumat chiar si dupa o masa copioasa. Poti sa iti incepi dimineata cu un pahar de suc de grepfrut sau sa mananci fructul cu tot cu pulpa. Astfel iti vei intari sistemul imunitar si te vei bucura de continutul lui benefic de vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, potasiu, acid folic, zinc, acid pantotenic, fosfor, mangan si cupru. Un alt aspect favorabil la consumul de grepfrut este acela ca previne formarea pietrelor la rinichi, insa ai grija daca te afi sub tratament medicamentos deoarece acest fruct poate interactiona cu anumite medicamente. Consumul sau periodic accelereaza metabolismul, ajuta la arderea grasimilor in exces.

Sfecla rosie, sursa de betacaroten
 
Considerata una dintre cele mai importante surse de betacaroten, sfecla are numeroase beneficii asupra organismului tau, printre care si aceea de a ajuta celulele ficatului sa se regenereze. Introdu o sfecla pe zi in alimentatia ta, in salate, sucuri sau smoothie-uri. Bucura-te de sanatate si observa schimbarile in bine pe care ti le aduce natura!

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care ne pot mentine ficatul sanatos