Alimente care iti stimuleaza metabolismul

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate


Amesteca si combina aceste surse bogate de proteine pentru a obtine, la fiecare masa, acea cantitate necesara organismului tau pentru stimularea metabolismului. Noile cercetari sugereaza ca multi dintre noi ar putea avea nevoie de mai multe proteine decat realizam. Doza zilnica recomandata actuala este de 0,8 grame de proteine pe kilogram (greutatea corporala), dar cateva studii au descoperit ca 1 gram, chiar 1,2 grame de proteine ne-ar proteja chiar mai bine impotriva pierderii de masa musculara care apare odata cu inaintarea in varsta. Iata o lista de alimente bogate in proteine, ideale pentru stimularea metabolismului:

Avocado – continutul de proteine: 2 grame la jumatatea de avocado. Proteina din acest fruct contine toti cei 9 aminoacizi esentiali, plus acizi grasi Omega-3 pentru sanatatea inimii tale.
Branza si laptele -  continutul de proteine: 6-7 grame la o uncie (28,35 grame) de braza; si 9-10 grame de proteine la 1 cana de lapte. Orienteaza-te catre variante de branza si lapte low-fat (cu un continut scazut de grasimi) – acestea contin, in general, mai multe proteine decat alternativele mai grase.
Sparanghel - continutul de proteine: 4 grame pe 1 cana (tocat). Aceasta leguma gustoasa este un nutrient puternic. Bucura-te de sparanghel si gateste-l la aburi sau la gratar, sau toaca-l si pune-l in salatele preferate.
Leguminoase - planta al carui fruct este o pastaie; continutul de proteine: 7-9 grame pe jumatate de cana (fierte sau gatite). O masa completa cu proteine poate fi alcatuita din combinatia a doua sau mai multe leguminoase - fasole neagra, naut, linte – cu orez sau quinoa.
Iaurt grecesc - continutul de proteine: 18 grame la 170 de grame de iaurt. Aceasta gustare cremoasa si consistenta inglobeaza aproape de doua ori mai multe proteine decat alte surse de lactate; in plus, iaurtul grecesc este minunat cand este combinat cu fructe.
Nucile obisnuite de la noi - continutul de proteine: 4-6 grame pe 2 linguri. Un pumn mic de nuci sau migdale reprezinta o gustare ideala, mai ales daca nucile sunt amestecate in iaurt, fulgi de ovaz sau presarate intr-o salata.
Boabe de fasole Edamame - continutul de proteine: 8,5 grame la o jumatate de cana de fasole Edamame (fara coaja). O singura portie inglobeaza aproape orice urma de minerale de care corpul tau are nevoie, inclusiv fier, magneziu si zinc.
Spanac - continutul de proteine: 5 grame per 1 cana (spanac fiert). Dintre toate verdeturile, spanacul se poate mandri cu cel mai mare continut de proteine. Incearca-l saute, cu un pic de usturoi.
Tofu - continutul de proteine: 12 grame la 85 de grame de tofu. Realizata din boabe de soia, aceasta proteina low-cal (saraca in calorii) va prelua orice gust si aroma, de la aromele asiatice, pana la gustul de gratar.
Peste si crustacee - continutul de proteine: 28 grame la 113 grame de peste. Fie ca vorbim despre somon, halibut, ton sau fructe de mare - acestea sunt o sursa ideala de proteine. Incearca sa mananci 3-5 portii (nu mari) pe saptamana.
Pseudo-cereale - continutul de proteine: 5-9 grame la 1 cana (atunci cand sunt fierte). Aceste seminte consistente, foarte asemanatoare cu cerealele de la noi, au mai multe proteine decat cerealele traditionale. Incearca sa consumi quinoa, amaranth si hrisca.
Oua - continutul de proteine: 12 grame la 2 oua; 14 grame la 4 albusuri de ou. Indiferent de cum alegi sa le pregatesti si sa le consumi, ouale si albusurile de ou sunt o sursa bogata de proteine, care iti alimenteaza muschii.
Carnea de pasare si carnea de porc - continutul de proteine: 28 de grame la 113 grame de carne. Preferatele intregii familii, carnea de pui (fara piele) si carnea de porc te ajuta sa obtii o multime de proteine la fiecare masa.
Branza de vaci (Cottage) - continutul de proteine: 14 grame la o jumatate de cana. Daca mananci o lingura cu varf, nu inseamna ca esti la dieta, ci doar ca esti constienta de beneficiile pe care le are acest produs asupra organismului tau. Incearca sa adaugi putina branza Cottage in smoothie-urile si piureurile de fructe.
Carnea de vita - continutul de proteine: 28 de grame la 113 grame carne de vita. Cand mergi la supermarket, cauta cea mai slaba carne de vita, precum muschiuletul de vita. Este o sursa bogata de proteine. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care iti stimuleaza metabolismul