Alimente care iti dau dependenta

Posted by Alin Marinescu on Friday, February 26, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alimente dependenta

Exista o gama variata de alimente pe piata care pot cauza dependenta foarte usor. Nu vorbim de fructe sau legume pentru ca ar fi excelent daca acestea ar cauza dependenta.

De ele avem nevoie pentru a functiona la o sanatate optima si sa fim feriti de pericolele din jurul nostru, precum virozele. Alimentele industriale, adica cele produse la scara larga sunt constituite in asa fel incat sa-ti provoace un anumit grad de obisnuinta, de care cu greu te poti desparti.

In primul rand trebuie sa stii ca alimentele care contin E-uri supraorganoleptice precum glutamatul monosodic si edulcorantii intensi ca ciclamatul, aspartamul si zaharina te vor face sa-ti doresti incontinuu sa ai langa tine produse de genul asta. Este ideal sa alegi alimente care sunt cat mai naturale posibilie, fara conservanti si sa mergi in favoarea mancarurilor gatite, evitand astfel semipreparatele si dulciurile.

Mai grav e ca aceste alimente se adreseaza direct unei zone importante din creierul tau. Este vorba despre zona de recompensa, acolo unde ajung si drogurile. Creierul nostru este sensibil la substantele de acest fel, iar receptorii le depisteaza foarte repede. Iti creeaza o stare de satisfactie si de bine incat vei vrea sa consumi din ce in ce mai mult. Lipsa lor poate cauza o senzatie de sevraj asemenea drogurilor, asa ca ai face bine sa le eviti si sa le inlocuiesti cu produse naturale din piata.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care iti dau dependenta