Alimente care au mai multa vitamina C decat portocalele

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Vitamina C este unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru sanatatea organismului. imbunatateste sistemul imunitar si scade nivelul radicalilor liberi, fiind un antioxidant puternic. Consumul zilnic recomandat de vitamina C este 75 de miligrame, pe care ar fi ideal sa il obtii din alimenre, nu suplimente. Iata alimentele care contin mai multa vitamina C decât portocalele:

Ardeiul gras rosu. Aceste legume colorate, crocante si gustoase au foarte putine calorii, iar o jumatate de cana cu ardei gras tocat contine 95 mg de vitamina C. O jumatate de cana cu ardei rosu tocat contine 19 calorii, 3 mg sodiu, 4 g carbohidrati, 3 g zahar, 2 g fibre, 1 g proteine.

Papaya. O cana cu bucatele de papaya contine o cantitate impresionanta de vitamina C, si anume 88 de miligrame. De asemenea, acest fruct exotic delicios este o sursa buna de vitamina A si fibre.
O cana cu bucatele de papaya are 62 de calorii, 0,4 g grasimi, 12 mg sodiu, 16 carbohidrati, 11 g zahar, 3 g fibre, 0,7 g proteine.

Guava. Un alt fruct tropical pe care merita sa-l incluzi mai des in alimentatia ta. O cana cu guava contine nu mai putin de 377 miligrame de vitamina C! De cinci ori mai mult decât doza zilnica recomandata. O cana cu bucati de guava are 112 calorii, 2 g grasimi, 3 mg sodiu, 24 g carbohidrati, 15 g zahar, 9 g fibre, 4 g proteine.

Broccoli. Ai un motiv in plus pentru a mânca mai des broccoli: o cana cu bucati de broccoli contine 81 miligrame de vitamina C. Aceasta leguma crucifera este si o sursa buna de proteine.
O cana cu broccoli bucatele are 31 de calorii, 30 mg sodiu, 6 g carbohidrati, 2 g zahar, 2 g fibre, 3 g proteine.

Capsunile. O cana cu felii de capsuni are 98 miligrame de vitamina C. Nu doar ca sunt delicioase, dar aceste fructe aromate sunt si foarte sanatoase. O portie de capsuni contine 53 de calorii, 0,5 g grasimi, 2 mg sodiu, 13 g carbohidrati, 8 g zahar, 3 g fibre, 1 g proteine.

Kiwi galben. Daca nu ai auzit inca de kiwi galben, trebuie sa stii ca acest fruct este o adevarata comoara oferita de natura. Un fruct contine 130 mg de vitamina C, de doua ori mai mult decât fructul obisnuit, cu pulpa verde. Un fruct de kiwi galben are 51 de calorii, 2 mg sodiu, 13 g carbohidrati, 10 g zahar, 1 g fibre, 1 g proteine.

Ardeiul iute. Un singur ardei iute contine 109 miligrame de vitamina C. in afara acestui beneficiu, studiile au descoperit ca mâncarea iute poate stimula metabolismul si te ajuta sa slabesti. 
Un ardei iute contine 18 calorii, 3 mg sodiu, 4 g carbohidrati, 2 g zahar, 1 g fibre, 1 g proteine.

Gulia. Perfecta pentru o gustare proaspata si sanatoasa, gulia poate fi consumata cruda, curatata, feliata si presarata cu un praf de sare. O cana cu bucati de gulie are 84 mg vitamina C. O cana cu bucatele de gulie are 36 de calorii, 0 g grasimi, 27 mg sodiu, 8 g carbohidrati, 4 g zahar, 5 g fibre, 2 g proteine.

Ananasul. Se pare ca fructele tropicale conduc topul alimentelor bogate in vitamina C. O cana cu bucati de ananas are 79 mg de vitamina C. Este, in acelasi timp, o sursa excelenta de magneziu, un mineral care ajuta la fortifierea oaselor si la mentinerea metabolismului in parametri normali.
O cana cu bucati de ananas are 82 de calorii, 0 g grasimi, 2 mg sodiu, 22 g carbohidrati, 16 g zahar, 2 g fibre, 1 g proteine. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care au mai multa vitamina c decat portocalele