Alimente care ajuta tranzitul intestinal

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 10, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alimente tranzit intestinal

In timp ce o dieta echilibrata ar trebui sa fie solutia perfecta pentru tranzitul intestinal, episoadele repetate de constipatie pot fi evitate cu ajutorul anumitor alimente. Iata care sunt acestea!

1. Prune

O singura pruna uscata contine aproximativ 1 gram de fibre, care te ajuta sa scapi de constipatie. De asemenea, zaharurile din prune - fructanele si sorbitolul - au si un efect laxativ.

2. Kiwi

O cana de kiwi iti ofera 5 grame de fibre, nu te baloneaza si, de asemenea, actioneaza si in ceea ce priveste textura scaunului. Iar proprietatile antioxidante ale vitaminei C din kiwi reprezinta doar un motiv in plus pentru a consuma aceste fructe delicioase.

3. Seminte de in

O lingurita de seminte de in macinate contine 2 grame de fibre. Poti introduce acest ingredient in portia de cereale de la micul dejun, smoothie-uri sau chiar si in salate.

4. Portocale

Atunci cand ai probleme cu tranzitul intestinal, lasa sucul de portocale la o parte si mananca o portocala. Acest fruct are 4 grame de fibre si 86 de calorii. De asemenea, contine si naringenin, un flavonol cu proprietati laxative.

5. Fulgi de ovaz

Fulgii de ovaz consumati la micul dejun iti ofera mai multe beneficii decat reducerea nivelului de colesterol din organism. O jumatate de cana de ovaz uscat contine 2 grame de fibre solubile si insolubile, care ajuta la atenuarea constipatiei.

6. Fasole

Fasolea ofera aproximativ dublul de fibre pe care il contin legumele. Acest aliment este, de asemenea, incredibil de versatil si poate fi adaugat in tocana, salate si supe.

7. Mere

Un mar pe zi nu numai ca tine doctorul departe, datorita substantelor nutritive benefice pentru organism pe care le contine, ci te ajuta si sa iesi mai usor la toaleta, datorita pectinei, care este un tip de fibre solubile.

8. Iaurt

Cu toate ca majoritatea expertilor te vor sfatui sa stai departe de produsele lactate in momentul in care suferi de constipatie, iaurtul este o exceptie. Bacteria probiotica denumita lactobacilus te va ajuta sa mergi la toaleta in mod regulat si-ti va regla tranzitul intestinal.

9. Cafea

Cofeina este un stimulant, care poate sa te ajute sa scapi de constipatie. Dar ai grija sa nu bei prea multa cafea, deoarece exista riscul sa te deshidratezi si sa iti fie si mai rau.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care ajuta tranzitul intestinal