Alimente care agraveaza acneea

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru acnee

Stim deja ca ritualul de ingrijire a tenului este foarte important pentru sanatatea pielii. Transpiratia, praful, anumite produse de ingrijire, precum si tulburarile hormonale au un efect imediat asupra tenului, favorizand aparitia acneei. insa, un lucru la fel de important pe care adesea il omiti este legat de alimentele pe care le consumi zilnic si care pot sa inrautateasca acneea. Iata care sunt aceste alimente pe care ar fi bine sa le eviti daca ai un ten predispus la acnee:

1. Untul

O cercetare care a aparut in publicatia "Journal of the American Academy of Dermatology" in anul 2005 scoate in evidenta legatura dintre consumul de lactate si agravarea acneei. A fost realizata pe un esantion de 47.355 de femei, cat si pe un grup de 4.273 de baieti adolescenti. Astfel ca s-a constatat ca toate produsele lactate au un impact negativ asupra tenului, dupa cum arata numeroase studii realizate pana in prezent. Ele stimuleaza glandele sebacee sa produca o cantitate prea mare de uleiuri naturale protectoare, determinand blocarea porilor si aparitia acneei. 

De asemenea, o alta cercetare aparuta in 2001 in Journal of the American College of Nutrition arata ca persoanele care consuma cu regularitate unt sunt mult mai predispuse la aparitia ridurilor, spre deosebire de cele care inlocuiesc acest produs cu uleiul de masline extravirgin.

2. Crevetii/crustaceele

Chiar daca intra in categoria alimentelor sanatoase, aceste crustacee au un continut ridicat de iod care poate favoriza aparitia acneei, avertizeaza un dermatolog pentru publicatia The List.

Aceste alimente bogate in iod genereaza inflamatii ale pielii, blocheaza porii si inrautatesc acneea. Daca ai probleme cu acneea nu le consuma saptamanal, ci limiteaza-te la cateva portii pe luna. 

3. Pastele sau carbohidratii rafinati

Se pare ca acesti carbohidrati rafinati cauzeaza fluctuatii mari ale insulinei, lucru care intensifica productia de sebum, favorizeaza blocarea porilor si inrautatesc acneea. "O dieta care presupune consumul unor alimente cu indice glicemic ridicat, in special produse procesate precum painea, pastele sau cerealele rafinate, care se transforma rapid in zahar odata ce sunt ingerate vor genera un efect dezastruos asupra tenului", considera Dr. Francesca Fusco, un medic dermatolog din New York. 

4. Laptele degresat

Daca te gandesti sa optezi pentru laptele degresat sa stii ca acesta s-a dovedit a fi mai nociv pentru ten decat cel integral. Evita laptele daca ai probleme cu acneea si inlocuieste-l cu sortimente de lapte vegetal. 

5. Chipsurile

Acestea au o cantitate prea mare de sare, unul dintre principalii factori declansatori ai inflamatiilor. O punga cu chipsuri are un efect dezastruos asupra pielii, in special in cazul in care ai un ten cu probleme.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente care agraveaza acneea