Alimente alcaline pe care trebuie sa le consumi zilnic

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 8, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rosii

Potrivit specialistilor In nutritie, urmarea unei diete care contine alimente cu efect alcalin pentru organism este una dintre cele mai bune modalitati pentru a avea grija de sanatate. Odata ce consumam alimente formatoare de acid (In general toate produsele de origine animala si produsele procesate din comert au un efect acid In corp), aceasta aciditate excesiva duce la Imbolnavirea organelor prin care se excreta acizii: rinichii, plamanii, pielea, ficatul si intestinele. Astfel ca, cea mai buna solutie pentru a evita acest lucru este de a consuma alimente integrale, proaspete In cantitati mari, In defavoarea celor care produc acid si care se consuma In cantitati cat mai mici. 


Prin consumul ridicat de alimente alcaline se ajunge la regenerarea tesuturilor, deoarece acest tip de alimente au un rol antiinflamator odata ajunse In corp.

Iata care sunt aceste alimente alcaline:

1. Avocado

Are un pH 8 care ajuta la alcalinizarea sangelui, contracarand astfel efectele generate de alimentele acide consumate. Prin urmare, este recomandat sa consumi avocado zilnic In salate, smoothie-uri, guacamole sau simplu cu putina sare de mare.

2. Broccoli

Alaturi de alte legume verzi (sparanghel, varza de Bruxelles, castravete, telina apio, varza, fasole verde, mazare, ardei verde), broccoli se numara printre alimentele alcaline pe care trebuie sa le incluzi zilnic In dieta. Ele contin clorofila care ajuta celulele sangelui sa livreze oxigen In corp. 

3. Morcovi

Au un efect alcalin asupra corpului si sunt recomandati spre consumul zilnic, In special folosindu-i In stare cruda pentru gustari si In salate.

4. Grepfrutul alb

Contine foarte putin zahar, lucru care Il face unul dintre fructele cele mai potrivite atunci cand vrei sa urmezi o dieta alcalina. Chiar daca din punct de vedere chimic, el este acid, In urma testelor realizate de medicul Robert O'Young, grepfrutul devine alcalin cand este metabolizat In corp.

5. Rosiile

Atunci cand sunt consumate In stare cruda, rosiile sunt alcalinizante. In schimb, atunci cand sunt gatite devin acide, Insa contin luteina care este un puternic agent anticancerigen.

Prin urmare, consuma-le In special crude In salate si uneori foloseste-le si pentru a prepara sosuri delicioase preparate termic. 

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alimente alcaline pe care trebuie sa le consumi zilnic