Alga care ajuta in procesul de slabire

Posted by Alin Marinescu on Thursday, June 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate

O alga de culoare bruna, kelp este considerata un adevarat superaliment datorita continutului extrem de bogat in minerale si in vitamine. Ca si celelalte alge, kelp este capabila sa retina nutrientii din apele oceanelor fara a intampina probleme ca degradarea solurilor si poluarea excesiva care afecteaza plantele de uscat.

Kelp este probabil cea mai importanta sursa de iod din lume, dar si de proteine si alginat de sodiu, un compus capabil sa elimine substantele radioactive din organism. Un nivel echilibrat al iodului este esential pentru sanatatea glandei tiroide, cea care regleaza metabolismul si secreta hormoni extrem de importanti. Aceasta alga stimuleaza, de asemenea, digestia si actioneaza ca purificator al sangelui. Avand o importanta capacitate de detoxifiere, kelp este un diuretic puternic si ajuta la eliminarea apei in exces. Pentru unghii si par, kelp ajuta la regenerarea si la cresterea sanatoasa a acestora.

Fibrele continute de aceasta alga au un important efect in reducerea digestiei si absorbtiei grasimilor, asigurand o greutate corporala optima, mai ales in combinatie cu reglarea functiei tiroidiene. Un studiu al cercetatorilor japonezi a aratat ca ea poate reduce nivelul trigliceridelor, iar un alt studiu din 2008 a demonstrat capacitatea acesteia de a elimina radicalii liberi din organism, responsabili pentru degenerarea celulara si imbatranirea prematura. Alte minerale, precum magneziul, fierul, calciul sau potasiul, continute in kelp, pot fi extrem de benefice pentru femeile aflate in perioada menstruatiei, a sarcinii sau a alaptarii. Tot mineralele ajuta la tratarea infectiilor, in special cele gripale sau virozele de sezon. Fierul formeaza in combinatie cu magneziul un mediu care favorizeaza homeostaza si mentine sanatatea sangelui.

Kelp este un tip de alga maro, frecvent consumat in tari din Asia. Acest tip de alga poate fi consumat in conditii de siguranta si este recunoscut pentru ca are in compozitie compusi ce contribuie la pierderea in greutate. Algele kelp provin in principal din paduri de alge aflate la mare adancime in apa sarata si pot creste pana la o jumatate de metru pe zi, ajungand in cele din urma la inaltimi de 30, pana la 80 de metri. Alga este considerata un superaliment, deoarece contine toate substantele nutritive esentiale, fiind o sursa naturala bogata de iod, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fluor, zinc, cupru, fier, vitamine si aminoacizi exogeni. Contine multe vitamine, in special vitaminele B - esentiale pentru metabolismul celular si furnizarea de energie pentru organism -, C si E, care sunt antioxidanti foarte puternici si promoveaza sanatatea vaselor de sange, si minerale precum calciu, bor si magneziu, necesare pentru oase puternice.

Kelp se gaseste sub forma de pastile sau de pulbere, iar in magazinele de specialitate poate fi intalnita sub forma de frunze, care pot fi usor adaugate la prepararea salatelor, supelor sau altor mancaruri. sursa: taifasuri.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alga care ajuta in procesul de slabire