Alergia la arahide poate fi tratata

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

A fost creat primul medicament care trateaza aceasta afectiune. Alergia la arahide este una din cele mai frecvente si periculoase alergii din lume. Iar in prezent in afara de profilaxie prin evitarea completa in dieta sau administrarea de antihistaminice in cazul ingerarii accidentale, nu exista o metoda de a vindeca aceasta afectiune. Numarul alergiilor la alune s-a triplat din 1997. Dar un nou studiu clinic arata rezultate promitatoare printre cei testati, oferind speranta celor care sufera o astfel de alergie.

O companie din SUA a efectuat un studiu clinic pe o durata de un an in care a administrat zilnic capsule care contin faina de arahide la 500 de copii si adolescenti. Pana la finele anului, cercetatorii au descoperit ca 67% dintre participanti au fost in masura sa tolereze 660 mg de proteine ​​de arahide (aproximativ doua alone).

Tratamentul, spun specialistii, citati de revista Marie Claire, nu va trata 100% afectiunea, dar ar ajuta la reducerea unei reactii care ar pune viata in pericol a celor alergici la arahide. Cercetatorii asteapta ca medicamentul sa primeasca aprobarea FDA pentru a da drumul la comercializare. Simptomele alergiei se declanseaza de obicei la cateva minute de la consumul de alune.

Simptomele pot fi:
eruptie cutanata
urticarie
prurit in jurul gurii
congestie nazala, secretii apoase din nas si stranut (rinita alergica)
respiratie ingreuiata
respiratie suieratoare (wheezing)
crampe
greata
vomismente
diaree
anafilaxie
Anafilaxia este o reactie alergie potential letala care se manifesta prin:
prurit
roseata
limba si buze umflate
respiratie ingreuiata
puls slab
lesin
crampe abdominale
ameteli
hipotensiune
Alergia la alune este, de fapt, o denumire generica pentru sensibilitatea fata de mai multe tipuri de seminte ce se inscriu in aceeasi categorie alimentara cu alunele: nucile obisnuite, nucile braziliene, alunele de padure, nucile pecan. Toate acestea cresc in copaci si au un potential alergenic ridicat. La fel de mare este insa si potentialul alergenic al arahidelor, care cresc in pamant.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alergia la arahide poate fi tratata