Alegeri alimentare care te ajuta sa slabesti mai repede

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 6, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ciocolata neagra

Dietele restrictive nu te vor ajuta niciodata pe termen lung sa slabesti si sa te mentii la greutatea corporala dorita. Cu mai multa atentie asupra alegerilor alimentare pe care le faci si mult mai multa miscare se poate ajunge la efectul dorit. Iata cateva dintre alimentele care sunt pe placul tuturor si cateva secrete ca sa le consumi in siguranta, fara sa-ti sabotezi dieta!

1. Alege sorbetul in locul inghetatei

inghetata se numara printre deserturile favorite vara, insa stiai ca poti sa o inlocuiesti cu succes cu sorbetul care are mai putine calorii? Astfel vei continua sa consumi acest desert racoritor, fara sa existe frustrarea ca nu poti sa-l savurezi, insa vei taia din caloriile consumate. Daca o portie mica de inghetata contine 227 de calorii, aceeasi cantitate de sorbet va avea numai 137 de calorii.

2. Alege ciocolata neaga in locul celei cu lapte

stim ca iti place ciocolata cu lapte mai mult, insa aceasta are un continut caloric mult mai ridicat. Prin inlocuirea ei cu cicolata neagra cu peste 70% cacao vei reduce foarte mult numarul caloriilor consumate. Ciocolata neagra de calitate are mai putin zahar si multa cacao care este benefica pentru stimularea metabolismului si pentru sanatatea inimii. 

3. Alege tonul in suc propriu in locul celui cu ulei

Tonul in suc propriu este foarte versatil si il poti folosi pentru a prepara salate delicioase. Acesta va avea mult mai putine calorii spre deosebire de conserva de ton in ulei. O conserva de ton in ulei are 190 de calorii, in vreme ce tonul in suc propriu contine doar 96 de calorii.

4. Alege popcornul in locul gustarilor cu nuci/alune prajite

Popcornul simplu este mai putin caloric decat nucile/alunele prajite, iar atunci cand poftesti la ceva sarat este de preferat sa alegi prima varianta. O portie de nuci/alune prajite contine 607 calorii, in vreme ce una de popcorn are 375 de calorii.

5. Alege fructele proaspete in locul prajiturilor

Daca poftesti la ceva dulce este mult mai indicat sa consumi un fruct preferat care iti va furniza fructoza pentru energie, dar si o multime de vitamine si minerale care de obicei nu se regasesc in deserturile pline de zahar. O prajitura poate sa aiba chiar si 417 calorii, in vreme ce un fruct va ajunge doar pana la 100 de calorii. 

6. Alege terciul de ovaz in locul cerealelor muesli cumparate

Prepara un terci din fulgi de ovaz cu putin lapte si presara peste el fructe proaspete pentru a obtine un mic dejun consistent si hranitor. Acesta va contine mult mai putine calorii spre deosebire de sortimentele de cereale muesli sau granola din comert. in plus, vei fi sigura de faptul ca acesta nu contine aditivi nocivi si zahar rafinat. O portie de terci de ovaz cu fructe proaspete are 184 de calorii, in vreme ce sortimentele din comert pot sa contina pana la 375 de calorii.

7. Alege chipsurile coapte din legume

Prepara acasa chipsuri coapte din diverse legume (cartofi dulce, sfecla rosie) pe care le poti consuma in siguranta, deoarece vor contine 221 de calorii pe portie, in loc de 536 cat au chipsurile obisnuite.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: alegeri alimentare care te ajuta sa slabesti mai repede