Albim la aceeasi varsta ca si parintii nostri?

Posted by Alin Marinescu on Monday, December 19, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru albire par

În general, părinţii şi copiii au cam aceleaşi predispoziţii atunci când este vorba de piele sau păr. Slăbirea fibrelor elastice din ţesutul conjunctiv al pielii duce la apariţia varicelor, a celulitei şi a striurilor postsarcină, la femei. 

O intervenţie directă asupra acestor fibre nu este posibilă. Preventiv, se poate apela însă la tot ceea ce stimulează irigarea sanguină a pielii: gimnastică, aer curat, alimentaţie echilibrată, băi alternative. Invincibili în lupta cu varicele, durerile şi tumefierile sunt ciorapii medicinali, deloc eleganţi, dar extrem de eficienţi.

Celulele capilare îmbătrânesc şi ele, părul se subţiază, îşi pierde pigmenţii coloranţi, încărunţeşte. Momentul apariţiei primelor fire albe poate fi condiţionat ereditar, la fel ca şi culoarea sau constituţia părului. Atât firul gros şi suplu, cât şi cel subţire şi casant se moştenesc din păcate.

Căderea părului, de care suferă mai ales bărbaţii (alopecia), se moşteneşte şi ea ereditar (nu însă obligatoriu). Ea nu se moşteneşte neapărat în mod direct, ci poate apărea din nou, după câteva generaţii.

Se estimează că o treime din numărul total al femeilor şi bărbaţilor suferă de această boală, după intrarea la menopauză şi andropauză. Combaterea: un tratament hormonal aplicat preventiv, dozat cu atenţie de un medic specialist.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: albim la aceeasi varsta ca si parintii nostri?