Ai o problema cu aceste 5 mirosuri? Mergi de urgenta la medic

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ti-ar placea sa stii cat timp mai ai de trait? Se pare ca raspunsul la aceasta intrebare ti-l da chiar simtul tau olfactiv. Anumite mirosuri pe care nu le poti simti par a fi cheia deslusirii longevitatii tale pe pamant, conform cercetatorilor de la Universitatea din Chicago, noteaza salud180.com. Chiar daca pare de-a dreptul incredibil, exista o legatura puternica intre anumite mirosuri si mortalitate. Oamenii de stiinta vorbesc despre cel putin 5 mirosuri pe care persoanele ce vor trai mult sunt capabile sa le identifice. Cele 5 mirosuri  sunt:

aroma mentei;
mirosul de peste;
parfumul natural al trandafirilor;
parfumul cojii de portocala;
mirosul de piele (n.r.: haine de piele).

“Persoanele care nu pot simti aceste mirosuri nu mor imediat, ci este mai degraba vorba despre un semnal de alarma ca ceva nu functioneaza cum trebuie in organism”, sustine Jayant Pinto, profesor asociat de chirurgie si cercetator la Universitatea din Chicago. In cazul in care ai nasul infundat si nu simti cele 5 mirosuri de mai sus, nu trebuie sa te panichezi. In cazul in care nu ai probleme cu nasul si identifici cu greul mirosurile puternice enumerate mai devreme, ar trebui sa mergi la medic pentru analize complete. Corpul iti da semnale ca exista un dereglaj la nivelul acestuia. Nu uita ca simtul mirosului este puternic legat de alte simturi si procese fiziologice: de la alimentatie pana la memorie si emotii. 

Reamintim ca in cazul in care nu mai simti vreunul din mirosurile enumerate mai sus, du-te de urgenta la medic si fa-ti analize complete. S-ar putea sa suferi de o afectiune care se manifesta in tacere!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ai o problema cu aceste 5 mirosuri? mergi de urgenta la medic