Afla din ce cauza te dor picioarele si cum poti scapa de problema!

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru durere de picioare

La finalul unei zile pline de activitati, cu totii resimtim oboseala acumulata si apare senzatia neplacuta de picioare obosite si grele.

Picioarele reprezinta o parte importanta a corpului uman, intrucat sprijina toata greutatea noastra pe parcurcul intregii zile si trebuie ingrijite suficient pentru a ne putea desfasura activitatile zilnice in continuare fara niciun disconfort.

Atunci cand nu le acordam atentie ajungem sa simtim disconfort, oboseala si greutate in picioare, insotite de dureri la sfarsitul zilei. Acestea se intensifica daca ramanem in picioare mult timp si la contactul cu caldura. Mai pot aparea in timpul noptii de senzatiile de furnicaturi si crampele musculare.

Care pot fi cauzele?

Senzatia de picioare grele si obosite poate fi cauzata de mai multi factori, cei mai comuni fiind:

- Suprasolicitarea prin efectuarea anumitor activitati fizice extenuante, cum ar fi statul prea mult in picioare;
- Circulatia sanguina deficitara, cu pierderea tonicitatii si a elasticitatii peretelui vascular;
- Incaltamintea neadecvata - prea stramta sau purtarea tocurilor prea inalte;
- Obezitatea - in acest caz, picioarele suporta o greutate mai mare;
- Imbracamintea prea stramta care impiedica miscarea picioarelor in mod natural.

Cum sa prevenim

- Sa nu se poarte incaltaminte prea stramta sau tocuri prea inalte. Sunt recomandate tocuri de maxim trei cm, mai ales daca se merge mult pe jos;
- Un regim alimentar sanatos, care sa includa alimente bogate in potasiu, magneziu si calciu si sa se evite alimentele sarate, deoarece provoaca retentia de apa din organism care duce la umflarea picioarelor.

- Odihna suficienta zilnica.
- Bai calde la sfarsitul zilei, urmate de masaj cu diverse uleiuri relaxante.
- Slabire in cazul celor care au cateva kilograme in plus;
- Cat mai multa miscare - cele mai potrivite sporturi pentru sanatatea picioarelor sunt inotul, alergarea, mersul pe jos minim 30 de minute pe zi, stretching-ul sau yoga.
- Evitatea pozitiei picior peste picior.

Daca picioarele dor in continuare si starea lor nu se amelioreaza in urma adoptarii recomandarilor, este necesar sa consultati un medic pentru a constata cauza exacta, a va prescrie un tratament potrivit si bineinteles pentru a evita problemele mai grave care pot sa apara: varice, edeme si altele.

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.
www.consultatieortopedie.ro

sursa: ziare.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: afla din ce cauza te dor picioarele si cum poti scapa de problema!